FC Barcelona skal møte Celta Vigo i åttendelsfinalene i Copa del Rey, trekningen ble gjort tirsdag 5. desember.
Den første kampen mellom lagene skal spilles på Estadio Municipal de Balaídos i Vigo, onsdag 3. januar. Returkampen skal bli spilt onsdag, 10. januar. Den spanske fotballforbundet har fortsatt ikke annonsert spilletid for kampene. Barça kvalifiserte seg for åttendelsfinalene etter å ha slått Real Murcia, 8-0 sammenlagt, i sekstendelsfinalen. Celta kvalifiserte seg for denne runden ved å slå ut Eibar, 3-1 sammenlagt.
Sist gang Barça og Celta møttes i Copa del Rey var i semifinalene under 2000/01 sesongen, da gikk Celta videre, 4-2 sammenlagt. Den andre kampen mellom lagene som ble spilt 24. juni 2001, var også Pep Guardiolas siste kamp for FC Barcelona. Barça og Celta har spilt seks Copa del Rey runder mot hverandre, og Barça har gått videre fra fire av de seks rundene de har møtt hverandre.
Trekningen som ble gjort var en åpen trekning, som betyr at ingen av lagene var seedet, og hvilket som helst av lagene kunne ha møtt hverandre. I denne runden så unngikk Barça å møte andre spanske storlag som Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia og Sevilla. Barça er ute etter sin fjerde strake Copa del Rey triumf denne sesongen, ingen klubb har greid å vinne cupen fire år på rad siden 1930 tallet, Athletic Bilbao var det laget som greide det sist.
Trekningen i Copa del Rey var som følgende:
Formentera vs. Alavés
Lleida vs. Atlético de Madrid
Numancia vs. Real Madrid
Celta vs. FC Barcelona
Cádiz vs. Sevilla
Leganés vs. Villarreal
Las Palmas vs. Valencia
Espanyol vs. Levante