Det var ikke bare seier Barcelona-fansen kunne glede seg over i går. To nye debutanter fikk også prøve seg.
Sergio Busquets har vært en selvskreven spiller for Barcelona i snart et tiår. Noen år før navnebror, Sergio, fikk sin debut for Barcelonas førstelag, ankom Oriol klubbens akademi. Det skjedde i 2007, og gutten var bare åtte år gammel. Siden da har han gått hele veien, og i onsdagens seier over Murcia, fikk han sin debut for klubbens førstelag.
Oriol Busquets startet kampen, og gjorde en god figur i sine 62 minutter på banen. Etter kampen var det en fornøyd Busquets som ble intervjuet.

— Jeg prøvde å kontrollere nervene mine, og si til meg selv at det bare er en kamp fotball og at jeg må spille som jeg kan. Jeg hjalp laget og vi spilte en god kamp, og avsluttet med et godt resultat. Jeg ønsker å takke mine lagkamerater, som har hjulpet meg så mye både på og av banen, sa Oriol Busquets ifølge Barcelonas offisielle hjemmeside.

Drømmer gikk dermed i oppfyllelse på Camp Nou onsdag kveld, noe 18-åringen fortalte pressen.

— Siden jeg kom til Barca, har min store drøm vært å spille her og jeg skal gjøre alt i min makt for å oppnå suksess her. Jeg har jobbet for dette i mange år, og det har vært en fin erfaring. Det var en drømmedebut for alle unge spillere som starter å spille fotball, sa Busquets.

Oriol Busquets er ikke i familie med Sergio. Til ESPN hadde unggutten følgende å si.

— Jeg ønsker å takke Sergio som har gitt meg mange råd og hjulpet meg masse. Jeg prøver å spille som han, men også legge til mine egne kvaliteter, fortalte den unge midtbanespilleren.

Oriol Busquets har vært i Barcelona siden han var åtte år, i 2007. Etter det har han gått gradene i klubben, og debuterte for Barca-B forrige sesong, mens han fortsatt var spiller for U19.
Denne sesongen er han fast inventar i Gerard Lopez’ Barca-B. Oriol Busquets Mas, som er hans fulle navn, er opprinnelig fra Girona i Catalonia. Han fyller 19 år i januar, og har spilt for Spania fra U16-U19.
Ernesto Valverde uttalte etter kampen i går at 18-åringen har en spennende tid i møte.

Nok en debutant

David Costas fikk også sin debut for Barcelonas førstelag onsdag kveld. 22-åringen erstattet Gerard Piqué i det 57. minutt. Costas var også med i troppen til Valencia sist helg. 22-åringen har gjort sine saker bra for Barca-B etter overgangen fra Celta Vigo, der han debuterte for førstelaget i 2013.
Ernesto Valverde har dermed gitt følgende B-spillere debuten for førstelaget hittil i sin periode som Barca-manager: Marc Cucurella, José Arnaíz, Oriol Busquets og David Costas.
Da er ikke sommerens treningskamper medregnet.