Målvakt Marc André ter Stegen henter store bøtter med skryt fra pressen og sine lagkamerater etter hans siste mestertime mot Juventus i Champions League.
I kampens siste sekunder holdt Paulo Dybala på å sende seieren til Juventus med et raskt skudd mot venstre hjørne. Som en jaguar jakter sitt bytte, sprang ter Stegen på ballen og dyttet den vekk. Kampen var over og Gianluigi Buffon og ter Stegen kunne sees gi hverandre en klem. En slags symbolsk overgang av makt. Gigi gir seg etter sesongens slutt, mens MaTS har hele karrieren foran seg.

Han er verdens beste målvakt

Flere av spillerne i Barcelona har sitt å si om tyskeren.

— Han er den beste målvakten i verden akkurat nå. Han spiller på et skyhøyt nivå.

sa Lucas Digne. Andrés Iniesta hadde følgende å si:

— Lagene vi møter skaper relativt sett ganske få sjanser, men Marc er der når det trengs. Det er vanskelig, men han har talentet og evnene. Han er ennå så ung i tillegg.

Med-kaptein Sergio Busquets ga også uttrykk for sin begeistring for Marc André:

— Han er en av de beste og akkurat nå spiller han glovarmt. Det hjelper oss utrolig med å ikke slippe inn baklengs.

Tjuefem år gamle ter Stegen har et kaldt sinn og har tydeligvis vist hvordan man håndterer presset med å være Barcelonas målvakt. Det er en vanskelig posisjon og spille og målvakten må være av en spesiell type og personlighet for å lykkes.
Ernesto Valverde, manageren, hadde også sitt å si om sin målvakt nummer 1:

— Planen er ikke at han skal gjøre så mange redninger i utgangspunktet. Han hadde ikke i så mye å gjøre mot Juventus, men når det trengtes var han der og forhindret tapet.