Kan stå likt med rekord fra 1995-96 sesongen.
Det skriver Madrid-baserte Marca. Det er ingen tvil om at tyskeren har vært en av Barcelonas viktigste menn denne høsten. Han har blitt roset i tidligere sesonger også, men denne sesongen har hittil vært hans beste.
Først startet kritikerne å rose hans gode egenskaper med ballen i beina, noe som er vitalt for en keeper på Camp Nou. Denne sesongen har ter Stegen vært en levende vegg i en-mot-en situasjoner.
Det beviste burvokteren i kampen mot Leganés med to ekstraordinære redninger. Først nektet han Alexander Szymanowski i første omgang, før han gjorde en enda bedre redning mot Claudio Beauvue.
Denne sesongen har Marc-André ter Stegen vært klubbens redningsmann, og selv om Leo Messi, Luis Suárez og Paulinho har scoret målene, så er det ter Stegen motstanderne frykter nå om dagen.
Helgens prestasjoner var heller ikke et engangstilfelle. I tidligere kamper har tyskeren vært like umulig for motstanderne. Fansen husker kanskje redningen mot Alaves’ Ruben Sobrino når resultatet var likt, og kampen tippet begge veier.
Slike prestasjoner viste han også mot Girona, Athletic Bilbao og mot Atlético Madrid.
Ter Stegen har kun sluppet inn fire mål i La Liga, og nærmer seg en gjev rekord. Den beste starten for en keeper i La Liga, var José Francisco Molina i 1995-96 da han kun slapp inn tre mål på de første tolv kampene i Atléticos dobbelsesong.
Tyskeren kan utligne keeperens rekord på fire innslupne på de første 13 kampene. Men da må katalanerne holde nullen mot høytsvevende Valencia til helgen.
Marc-André ter Stegen har også gjort det bra i Champions League. Kun ett innsluppet mål på fire kamper er fasiten. Onsdag står Juventus på motsatt banehalvdel, og forhåpentligvis holder målvakten nullen i den kampen også.