Under pressekonferansen før kampen så snakket Ernesto Valverde om Juventus, fjorårets kamp og Barça sitt forsvar.
Om Juventus:
Så forventer han at de skal være på sitt beste. At de er sterke på hjemmebane, og har gode offensive spillere som kan by på problemer. Det at de er det mest scorende laget i Serie A er ikke en tilfeldighet, samtidig trenger de også virkelig en seier, og det vil føre til et mer aggresivt hjemmelag. Han la også til at han anser Dybala som lagets viktigste spiller, men at de også har spillere som Pjanic, Cuadrado og Higuain som man passe godt på. Deres versatilitet i spillerstallen er noe av det han frykter mest i Juventus.
Barças forsvar:
Valverde sier at han prøver å ikke bekymre seg før kampen. Barça har tre spillere som kan spille som midtstoppere. Han nevnte også at Vermaelen har spilt to kamper for det belgiske landslaget, og det kan hende at han får spilletid mot Juventus. Angående måten laget forsvarer seg på så sa Valverde at når Barcelona spiller forsvar, så prøver alle å spille for hverandre, og at alle skal være med å forsvare når Barça ikke har ballen. Dette er særlig viktig i følge han i kamper hvor ting ikke går så bra offensivt, så er det viktig å være solide bak. Da er det også greit å ha en så god keeper som Ter Stegen, en man kan stole på i mål.
Fjorårets oppgjør:
FC Barcelonas trener anser ikke laget sitt som favoritter før kampen. Han sier at kampen vil være jevn, og at den ikke har noen klar favoritt. Selv når man tar i betrakning Juventus kampene i fjorårets Champions League kvartfinale oppgjør. Han mener at de har prøvd å lære av feilene som ble begått, og selv om det ikke betyr at de har lært alt så mener Valverde at de er bedre forberedte i morgen.