I La Ligas tolvte serierunde så skal Barça gjeste Leganés i Estadio Municipal de Butarque.
Laget som fullførte på 17. plass forrige sesong har imponert så langt denne sesongen, de ligger på 9. plass etter 11 spilte kamper, og har bare sluppet inn 8 mål, de har holdt nullen i syv ligakamper. Store deler av kampene deres pleier å være kamper med to mål eller mindre, utenom de to siste kampene de har spilt. De har tapt sine to siste kamper 2-1 mot Sevilla, og 3-0 mot Valencia, begge disse kampene var på bortebane.
Gjestene fra Katalonia på den andre siden leder ligaen med 31 poeng, den som er nærmest er Valencia som ligger på andreplass med 27 poeng. Barça har i sine elleve første kamper scoret 30 mål, og har sluppet inn 4 mål, det eneste poengtapet så langt var borte mot Atletico Madrid. Før kampen så har katalanerne syv spillere ute med skader Rafinha, Dembele, Arda, Sergi Roberto, Mascherano, Gomes og Vidal er ute med skader. Det kan hende at Arda eller Vidal, blir med i troppen mot CD Leganés, deres situasjon er fortsatt usikker. Vertene har to spillere som er ute med skader, disse spillerne er keeperen Serantes, og vingen Omar. Ellers så skal de møte Barça med sine fulle tropp. Ingen av lagene har noen spillere ute med suspensjon.
Hjemmelaget er svært solide defensivt når de spiller på hjemmebane, og har bare sluppet inn to mål i de fem første hjemmekampene de har spilt. Så tror dere at vertene kan by på problemer, eller blir det tre nye poeng for Barça.
Hva? La Liga, 12. serierunde 2017/2018-sesongen
Hvem? CD Leganés – FC Barcelona
Hvor? Estadio Municipal de Butarque, Leganes
Når? Lørdag 18. november kl. 16.15
Hvordan? Viasport / Viaplay