Forhandlingene skal starte i starten av 2018, og utkjøpsklausulen blir mest sannsynlig tredoblet.
Etter å ha spilt seg inn i Barca-fansens hjerter, og med en stabilt god form, har Barcelona nå funnet ut at det er på tide å gi Samuel Umtiti ny og forbedret kontrakt. Det skriver Sport. De melder om at stopperen ikke tjener mer enn tre millioner euro årlig, og at utkjøpsklausulen er på 60 millioner euro.
Det vil Barcelona gjøre noe med, og i august hadde klubben et møte med spilleren selv, og hans representant og bror, Yannick. For et par uker siden skal Barca-styret ha fortsatt samtalene, og holdt sitt ord. Yannick fortalte da til styret at det ikke er noen hast, og at Umtiti er fornøyd i Barcelona og kommer til å være lojal mot klubben.
Samuel Umtiti har en kontrakt som løper ut i 2021. Den vil økes med to år, men det viktigste er at spillerens betingelser blir forbedret. Er det en som har fortjent det, så er det franskmannen. Stopperen vil få høyere lønn, og utkjøpsklausulen økes til rundt 180 millioner euro.
Selv om forhandlingene har pågått, så har spilleren blitt bedt om å holde seg utenfor slik at det ikke påvirker prestasjonene på banen. Bror Yannick Umtiti holder spilleren oppdatert.

Interesse fra England

Samuel Umtiti har etter sin overgang til Barcelona sommeren 2016, vist seg å bli en av de viktigste spillerne på laget. 23-åringen er derfor en ønsket mann rundt omkring. Sport skriver at det er interesse for spilleren i Premier League. 60 millioner euro er et kupp i dagens marked, og derfor ønsker katalanerne å gjøre noe med det.
Yannick Umtiti fortalte Barcelona at det var interesse fra flere klubber i England i sommer, men at han ikke gadd å bruke krefter på det ettersom Samuels eneste ønske er å bli i Barcelona og Camp Nou.
Nå er altså resten opp til klubben å gi stopperen et tilbud han fortjener.