Gerard Lopez sine unggutter tok i mot serieleder SD Huesca på Miniestadi til det som lå til rette for en nydelig lørdag kveld i vakre Barcelona.
Lørdag kveld var alt lagt til rette for en herlig kamp på Miniestadi. I underkant av 500 bortesupportere hadde tatt turen fra lengre nord i landet, og bidro til den gode stemningen. Noen av Spania sin beste talenter skulle i aksjon, samtidig som man kunne se Camp Nou i bakgrunnen. Dette måtte bli bra.

Stillingskrig

Kampen startet i høyt tempo, hvilket begge lagene klarte å beherske. Sjanser uteble hele denne omgangen, men til tross for det fikk vi herlige detaljer og taktiske grep. SD Huesca stilte bevisst med to små kjappe spisser mot Costas og Cuenca. Overraskende nok er ikke Barcelona sine stoppere så gode med beina som de spillerne de har foran seg på banen. Underveis i omgangen fikk vi se noen herlige delikatesser i fra vår brasilianske venn Vitinho, samtidig som vi fikk en positiv overraskelse Galarreta. Den lille spanjolen herjet til tider med SD Huesca og vår alltid uromoment.
Den mest kjente spilleren på Barcelona B er Carles Alena. Spanjolen startet i dag på høyreving ettersom Galarreta spilte indreløper. Det var flere som stusset over den oppstillingen, men Gerard Lopez gjorde det bevisst. Etterhvert la vi merke til at Alena hadde fri tøyler og beveget seg fritt på banen, litt som Messi. Da var det indreløperne Vitinho og Galarreta sin oppgave å dekke høyrevingen.
2. omgangen nærmet seg slutten, og til tross for 0-0 ble det plutselig høy temperatur. Mange spillere kom med flere stygge taklinger, og at det ikke ble delt ut noe rødt kort er i seg selv ganske rart.

Uheldig og udyktig

Omgangen startet på verst tenkelige måte. SD Huesca sin spiss kommer seg igjennom, og Palencia gjør det riktig å tar på seg gult kort. Dessverre svinger spissen ballen utakbart i krysset bak Ortolà. 0-1 til SD Huesca etter 53 minutter.
Nå er dagens motstander i flytsonen. De kjører over de katalanske ungguttene og har full kontroll. Like etter det første målet kommer 0-2 i sekken etter svakt forsvarsspill, hvor spissen kommer seg lett igjennom forsvaret. Da svarer Barcelona B med å legge om til 4-2-4 med Alena som spiss sammen med innbytteren Abel Ruiz.
Til tross for flere offensive bytter klarer ikke Barcelona å sette sjansene sine. Med litt bedre forsvarsspill og mer effektivitet kunne våre katalanske venner fått med seg noe fra denne kampen. Fra det negative til det positive så kunne vi ved flere anledninger se at lovende Abel Ruiz taklet nivået å produserte mer på sine 30 minutter enn det Marc Cardona gjorde på den time han fikk.
Med litt høy temperatur på banen ender det 0-2 til SD Huesca som troner på toppen av tabellen.

Vurderinger

Ortolá (6): Rart å skulle si det, men han har egentlig en god dag på jobben. Kan ikke klandres for noen av målene og styrer forsvaret. Har samtidig en meget god redning tidlig i første omgang.
Palencia (3): Dagens kaptein. Jobber hardt og er alltid offensiv. Dessverre svak defensiv og slipper til SD Huesca sin spiss alt for ofte. Direkte involvert i begge baklengsmålene.
Costas (4): Sliter med den fot-trappe spissen, men er god til å sette opp Marc Cardona ved flere anledninger.
Cuenca (3): Sliter også med farten til spissen, og virker usikker med ballen i beina. Ikke slik vi kjenner stopperne til Barcelona B.
Cucurella (6): Dagens beste spiller i forsvaret. Er god offensiv og jobber hardt defensiv. Har et skudd som stryker stolpen, og er ellers trygg med ball.
Galarreta (8) BB: Ikke en kjent spiller for mange. En lav spiller som jobber hardt og er konstant et uromoment for motstanderen. Drar av flere spillere, og vinner mange baller. Dagens positive overraskelse.
Busquets (5): Begynte bra, men taper flere av duellene mot SD Huesca sin kaptein på midten. Det ga spissen til motstanderen bedre spilleforhold, som igjen gjorde det vanskelig for stopperne. Som resten av laget spiller han en svak andre omgang.
Vitinho (5): Starter lekent som alltid. Har mange nydelige detaljer underveis i kampen, men blir mer og mer usynlig som kampen går. Gerard Lopez gjør det riktig å tar han av.
Aleñá (6): Kanskje den spilleren du forventer mest av. Starter i en fri rolle på høyrevingen, før han blir flyttet ned på midten så spiss. Som sist hjemmekamp våkner han ikke før han innser at du må kjempe for poengene. Først da han viser hvor god han er, men dessverre for sent.
Marc (5): De gangene han får ballen er han som oftest ganske alene ettersom laget har blitt spilt lave. Kommer ikke til noen sjanser og blir tatt av til fordel for Abel Ruiz.
Arnáiz (7): Løper mye og jobber hardt. Kommer til Barcelona B sin største sjanse tidlig i kampen som burde blitt scoring. Kanskje den spilleren som var mest involvert i kampen.
Benyttede reserver:
Abel Ruiz (6): Kommer inn og jobber hardt. Skaper sjanser på egenhånd, men for dessverre lite hjelp.
Concha: For lite spilletid til vurdering.
Perez: For lite spilletid til vurdering.