Brasilianeren letter på sløret i et nytt intervju.
Paulinho er fornøyd i Barcelona. Ernesto Valverde er klar over spillerens kvaliteter og evnen til å avgjøre i viktige kamper hvor resultatet kan vippe begge veier. Han har fått mye spilletid i starten av sesongen og nyter å spille med spillere som Leo Messi, Luis Suárez og kaptein Andrés Iniesta.

— Barcelona er virkelig mer enn en klubb, det er en kultur, selv om jeg ikke vet helt hvordan jeg kan forklare det. Du må forstå den virkelige Barca-DNA for å spille her, sa midtbanemannen til Folha de São Paulo ifølge Sport.

I en alder av 29, er Paulinho i siste fasen av karrieren, men sier han har drømt om denne situasjonen lenge.

— Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket. Det er noe jeg virkelig ønsket og så gikk det i oppfyllelse.

Etter en trøblete periode i Tottenham, slo brassen virkelig til i kinesisk fotball, takket være tidligere Brasil-trener, Luiz Felipe Scolari.

— Scolari forsto meg og hjalp meg mye. Jeg kommer alltid til å takke han for det han gjorde med meg de siste sesongene, sa Paulinho.

Paulinho svarer kritikerne om Barca-overgangen

Til Barcelonas offisielle mediekanal, har spilleren fortalt om sine første måneder i Barcelona. Der fikk han spørsmål om overgangen som skapte mange skeptikere verden over.

— Jeg kom ikke hit for å få folk til og holde kjeft, men jobbe hardt for laget, og det er akkurat det jeg gjør, uttalte Paulinho før han sa:

— Mange følte at det var vanskelig for meg å dra fra Kina til Barcelona, men jeg har nådd målet mitt og nyter hver eneste dag.

Det er ikke alltid lett for en ny spiller å bli tatt i mot av spillergruppen, men ifølge Paulinho gikk det knirkefritt.

— Jeg var litt redd for hvordan de kom til å ta meg i mot, men jeg har hatt den beste mottakelsen noensinne. Jeg har tilpasset meg godt, og det beste er atmosfæren utenfor banen. Det er som en familie, fortalte brasilianeren.

Selv om 29-åringens spillestil kanskje ikke var det Barca-fansens først ønsket seg, har spilleren følgende å si for å roe fansen.

— Det finnes ikke en spiller i verden som kan endre Barcas filosofi. Jeg må tilpasse meg så godt jeg kan til måten laget spiller på, og jeg vet jeg kan tilføre noe annerledes i laget, avsluttet Paulinho.

Paulinho har vist seg som en god signering. I tillegg til sine defensive kvaliteter er han flink til å forflytte seg oppover på banen når laget trenger det. Det har han bevist med et par mål og assist for Barcelona. Brasilianeren er den andre spilleren som blir satt opp på laget etter Neymar, har Brasil-trener Tite uttalt. Tite trente Paulinho i Corinthians og er godt kjent med spillerens kvaliteter.
Paulinho ble Brasils toppscorer med seks mål i den Sør-Amerikanske kvalifiseringen. Det samme antallet noterte Gabriel Jesus og Neymar seg for.