Barcelona måtte dra hjem fra Hellas med kun ett poeng etter en dørgende kjedelig affære.
De første 15 minuttene av kampen var noe av det kjedeligere man har sett på en fotballbane i år. Olympiakos la seg lavt i 4-5-1 med et mål om å krige til seg poeng, og eventuelt straffe Barcelona på en kontring. Dermed ble det mye balltrilling uten å komme til sjanser fra et Barcelona som ikke virket å være påskrudd fra start.
Etter hvert begynte det imidlertid å åpne seg muligheter for begge lag. Vår egen Omar Elabdellaoui var nære på tidlig i kampen, men ble stoppet av Umtiti og Ter Stegen.
Barcelona-duoen var kun et par minutter senere innblandet i en situasjon som kunne blitt farlig etter en kommunikasjonsfeil. Situasjonen endte kun i en corner, men dette bør våre to bautaer klare å rydde opp i uten nevneverdige problemer.
Muligheter for Messi og Suarez
Som vanlig skulle vi få se Suarez og Messi komme til muligheter. Førstnevnte har ikke fått det helt til å stemme denne sesongen, og sto med fattige tre skåringer før dagens kamp. Han fikk både muligheten alene med keeper og en annen forsvarsspiller, men avslutningen fra skrått hold gikk til side for mål. Messi skulle også skape sjanser, og det var på frispark at argentinerens første mulighet skulle komme. Frisparket hadde retning mot nærmeste kryss, men Olympiakos-keeperen hadde ikke de aller største problemene med å stoppe skuddet.
Når Barcelona derimot får corner, og kjører en frekk corner-variant som havner rundt 13-14 meter fra mål i beina på Lionel Messi. Argentineren skyter, og kun en meter fra keeper står Luis Suarez. Uruguayaneren rekker aldri å stokke beina, og keeperen får en heldig tå på ballen.
Roberto ut med skade
Like før pause måtte også Sergi Roberto ut med det som så ut som en strekkskade. Vi håper det ikke var noe alvorlig for vår midtbane/forsvarsdynamo.
Knusktørt etter pause
Om første omgang var et eneste stort gjesp kan ikke andre omgang sies å være særlig mye bedre. Luis Suarez fortsetter å bli servert sjanse etter sjanse, men for øyeblikket kunne man plassert Mascherano på topp istedenfor Suarez uten at det hadde blitt noen færre mål.
Valverde forsøkte å gjøre bytter for å gi laget ny giv. Inn for nevnte Roberto kom Deulofeu inn etter pause. Lynvingen ga laget en ny dimensjon med sin hurtighet, men det skurret litt når det kom til den avgjørende pasningen. I tillegg kom Rakitic og Gomes inn for Paulinho og Denis utover i kampen uten at det ble avgjørende, og bortelaget maktet aldri å sette inn noen sluttspurt. Nærmest var Suarez med en lobb i tverliggeren på slutten av kampen. Den lobben hadde muligens gått i mål for et år siden?
Vurderinger
Ter Stegen – 6
Rolig og trygg med ball, og avverger de mulighetene som kommer mot han. Som nevnt tidligere en liten kommunikasjonssvikt i situasjonen med Umtiti, men vår tyske sisteskanse holder nullen og er trygg. Da er det lite å ta klage på.
Semedo – 3
Har sett Semedo mye bedre enn i dag. Får det ikke helt til å stemme offensivt, og roter bort ballen ved flere anledninger. Pluss for å holde nullen, men er disse balltapene grunnen til at Roberto har blitt foretrukket på høyresiden hittil i sesongen?
Mascherano – 4
Mascherano og Umtiti har kontroll på Olympiakos-spillerne ved de fleste anledninger. Sliter derimot med å få tempo på ballen når den spilles ut fra forsvaret, noe som er alfa omega når man møter et lag som legger seg dypt i 4-5-1.
Umtiti – 4
Har en sterk involvering når Elabdellaoui nesten havner alene med keeper. Sliter sammen med Mascherano når det kommer til å få opp tempoet i pasningsspillet. I dag burde man kanskje trengt Pique ved siden av franskmannen for å få litt fart på ballen.
Alba – 4
Blir med mye fremover, noe han blir gitt muligheten til når hjemmelaget lar Barcelona ha såpass mye ball. Har flere situasjoner som kunne blitt farlig, men det ser ut som Alba har glemt igjen venstrefoten som har gitt han hele 4 målgivende pasninger kun til Messi i år.
Busquets – 5
Busquets har kontroll defensivt, og 1-touch spillet sitter for det meste. I likhet med resten av laget kan det gå litt i stå med ballen, og vi ser blekkspruten fra Badia bruke flere touch enn normalt.
Paulinho – 5
Paulinho gjør som vanlig jobben, men skaper forholdsvis lite. Byttes ut for Rakitic kort tid etter at andre omgang settes i gang.
Roberto – 3
Kjedelig kamp for Roberto. Får sjansen til å vise seg frem på midten, men leverer en svak kamp. I tillegg må han ut med skade rett før pause. God bedring!
Denis – 3
Blir litt usynlig i dag, og klarer aldri å trenge gjennom et lavt og kompakt forsvar. Byttes ut for Andre Gomes med 20 minutter igjen.
Suarez – 1
Suarez har fått med seg at det er Halloween i kveld, for kvaliteten på avslutningene hans må ha skremt Valverde så til de grader. At han ikke får med seg mål i kveld er på grensen til komisk, og spillere som Paco Alcacer må lure på hva som skal til for at noen andre skal få muligheten.
Messi – 7 (BB)
Messi prøver og prøver, men det hjelper ikke når lagkameratene ikke klarer å omsette ballen i mål. Har flere gode pasninger, og bidrar også med et par skudd selv, men i dag vil det seg hverken for argentineren eller resten av laget.