Det gror godt på Barcelonas ungdomsakademi, og spillerne fra ungdomslagene er faste innslag på alle ungdomslandslag. Den siste som hittil har fått debuten på førstelaget, er Marc Cucurella.
Cucurella eller «Cucu» som han også blir kalt er den siste som har ikledd seg Barcelona-trøya for å spille med førstelaget. Selv om José Arnaiz kanskje fikk de fleste overskriftene etter kampen mot Murcia, er det også en annen spiller å se opp for i fremtiden.
Kun 19 år gammel er Marc Cucurella, som ble hentet til Barcelona fra byrival Espanyol for fem år siden. Den spennende venstrebacken er en naturlig forsvarer, men har de siste årene også utviklet sine offensive egenskaper på de forskjellige ungdomslagene til Barca.
Ifølge de fleste trenerne som har trent unggutten opp gjennom årene, så er krølltoppen en spiller som vil overta venstrebackplassen til Barcelona i fremtiden. Trenerne på La Masia er samstemte om den hårfagre spilleren:

— Han er ekstremt hardtarbeidende, og kommer til å bli en stor fotballspiller, skriver Marca om trenernes utsagn.

Etter at «Cucu» har gjort sine saker såpass bra for Barca-B, er det flere europeiske toppklubber på jakt etter katalaneren. Manchester City, Manchester United, Roma og Dortmund har allerede spilleren på blokka si. Det var grunnen til at Marc Cucurella signerte ny kontrakt med Barcelona i sommer.
Kontraktens lengde er på to år med opsjon på to år til. Utkjøpsklausulen er de første to årene på 12 millioner euro, men økes til 30 millioner euro de neste to årene.
Unggutten var selv strålende fornøyd etter debuten med de store gutta.

— Det var et stolt øyeblikk for meg og min familie. Jeg har akkurat debutert for verdens beste klubb. Det er grunn nok til å fortsette og kjempe, sa Cucurella til Barca-TV etter kampen mot Murcia.