Det har vært en vellykket start på sesongen for Lionel Messi. Argentina kvalifisert seg nylig til VM og Barcelona er LaLiga-ledere, men det har også vært en travel høst for den lille magikeren.
Den travle og fysiske påkjenningen er grunnet Messis spilletid. Det er ingen hemmelighet at Messi spiller mye, ei heller denne sesongen. Så langt har det blitt hvert eneste minutt av kampene, alle 1.350 av dem.
Mellom de to oppgjørene i Supercopa de Espana, de syv ligakampene, de to Champions League-oppgjørene og de fire sør-amerikanske kvalifiseringene, har Messi vært på jobb.
Ingen spiller i Europa har spilt så mye som den argentinske juvelen. Den nærmeste er Real Madrids Dani Carvajal, med 990 minutter på blokka før en hjertesykdom satte han ut av spill.
For Messi har 990 av de spilte minuttene kommet i klubbsammenheng, og i helgen blir det mest det sannsynlig plusset på ytterligere 90 minutter, gitt at Blaugrana besøker Atletico Madrid, en kamp som ikke tilsier at Ernesto Valverde skal vurdere rotasjoner i laget.
Selvfølgelig er Messi den første som sier at han ikke vil hvile, og han vet hvordan han kan spare energi til øyeblikkene det gjelder som mest.
Imidlertid må han ta en pause på et tidspunkt, kanskje i LaLiga-kampen hjemme mot Malaga 21. oktober? Det vil også bli anledning for en pust i bakken i Copa del Rey-oppgjøret borte mot Murcia 24. oktober.