De siste dagene har flere Barcelona-spillere fullført sine siste kamper i gruppespillet i VM-kvalifiseringen for sine respektive nasjoner.

Spania klare for VM

Spanjolene har hele veien vært favoritter til å toppe gruppen sin i kvaliken, og mandag kveld kunne de senke skuldrene sine litt, med tanke på at de allerede var klar for VM før oppgjøret ble blåst i gang. Spania endte likevel med en noe beskjeden 1-0 seier borte mot Israel. Dermed ender spanjolene på 28, noe som er fem poeng foran Italia, som tok en forventet andreplass. Sergio Busquets var eneste Barcelona-spiller som tok del i seieren, og med det nådde blekkspruten kamp nummer 100 for Spania.

Rakitić og Kroatia må ut i play-off

Kroatia måtte ha minst uavgjort for å ta seg til play-off, og var avhengig av at Island gikk på en smell for å kunne ta seg direkte til mesterskapet. Kroatene gjorde ingen feil, men dessverre for dem ble Island for sterke for Kosovo. Det endte uansett med en flott målgivende for Rakitić, 2-0 seier og play-off.

«Make or break» for Messi og Mascherano

Natt til onsdag spiller Argentina skjebnekamp mot Ecuador. Om det skulle bli tap blir det ingen Messi å se i neste års VM. Etter flere skuffende kamper i kvalifiseringen ligger Argentina nå på en sjetteplass i gruppen, noe som er langt under hva man kan forvente av et slikt offensivt arsenal. Messi har i flere kamper vist at han vil så gjerne, men kjemien i det argentinske laget stemmer ikke helt.