Barcelonas midtbanegeneral tok seg en prat med Sport før de kommende landskampene mot Albania og Israel.
Sergio Busquets er et av de første navnene som både Barca-trener, Ernesto Valverde, og Spania-trener, Julen Lopetegui, setter opp før hver kamp. Mot Albania på fredag kan ikke den viktige midtbanespilleren spille på grunn av suspensjon. Det ville blitt hans hundrede landskamp, men på mandag byr det seg en ny sjanse mot Israel. Å nå hundre kamper som 29-åring sier hvor viktig Busquets har vært for landslaget. Intervjuet er fra Sports sider.
Hva betyr det å nå hundre kamper for Spania?

— Det blir veldig spesielt. Jeg er spent. Det at jeg fikk gult kort i forrige kamp forhindret muligheten mot Albania, men jeg ser virkelig frem til å spille i Israel. Det er en ære å nå hundre landskamper, og det er veldig viktig for meg.

Føler du deg bedre denne sesongen? Både med Spania og Barcelona spiller du med flere spillere på midtbanen.

— Vi spiller mer kompakt og lar det ikke være store avstander mellom leddene. Vi er samlet på banen, og jobber godt som et kollektiv.


Er den beste måten å forsvare seg på og ha ballen?

— Ja, forsvare seg med ballen er alltid mye lettere. Jo flere pasninger du gir, jo mer kombinerer dere og det gjør laget mer solid. Heldigvis har vi mange gode spillere som lar oss spille på denne måten.

Denne sesongen på landslaget har dere også spilt uten en ren spiss, i ren Guardiola-stil.

— Det er kanskje et system som gir deg mindre tyngde, men vi har bevist at den måten å spille på fungerer. Det så vi mot Italia.

Personlig, har du noen gang følt deg viktigere?

— Jeg har alltid følt meg viktig, men det er viktig å presisere at jo mer du innser det jo mer legger du merke til at motspilleren prøver å hindre deg i å ha ballen så mye som mulig.

Har du lagt merke til at man aldri nevner en ny spiller som «den nye Busquets»?

— Det er et godt tegn, selv om det også er sant at man alltid kan bli erstattet. Det er mange måter å forstå fotball på, og det finnes spillere med andre egenskaper som også spiller bra i min posisjon.

Er det å spille med en «dobbel-pivot» et svik mot spillestilen?

— Det er mange måter å spille på og forbedre. Det som betyr noe til slutt er hvordan spillerne har markert seg.

Er den internasjonale pausen bra eller dårlig for fotballen?

— Problemet er kanskje at de som drar til Amerika har for lange reiser, noe som gir dem jetlag. Det er sikkert mer komplisert for dem enn for oss.

Etter pausen står Atlético for tur. Den første store testen.

— Det blir kanskje den største testen vi står overfor, men vi har hatt tøffe kamper mot Juventus og Sporting Lisboa. Å spille mot Atlético er alltid en av de vanskeligste kampene i La Liga, men vi er fornøyde med full pott hittil denne sesongen. Vi har foreløpig ikke hatt en dårlig dag, og kommer til denne internasjonale pausen i toppform.


Hvordan er situasjonen med Piqué?

— Det er en vanskelig situasjon, men vi er bare fokusert på det sportslige som skal skje. Vi spiller om en plass i VM, så det kan bli et bra år.

Har Lopetegui sagt noe om å ikke kommentere Piqué for mye?

— I garderoben snakket vi om å ikke bli distrahert. Det er den generelle følelsen til spillerne. Vi ønsker en best mulig forberedelse til kampene.

Var møtet mellom Piqué og Sergio Ramos betent?

— Kampen mot Albania er for viktig til å snakke om noe annet. Gerard er bare en annen spiller i troppen som ønsker å kvalifisere seg til VM. Vi trenger ikke snakke mer om dette, vi vet alle hva som står på spill.

Hvordan har hendelsene i Catalonia med streik og protester påvirket situasjonen her på landslaget?

— Klart det var vanskelig det som skjedde, men det er en komplisert situasjon. Vi forsøker bare på å gjøre jobbene våre.

Spania møter Albania fredag kveld. Laget trenger fire poeng på to kamper, hvis Italia vinner sine kamper, for å kvalifisere seg til VM.