Den franske midtstopperen ble i dag presentert som Barça-spiller.
I går bekreftet klubben at de har sikret seg Jérémy Mathieu fra Valencia for 20 millioner euro, og i dag ble han offisielt presentert som ny Barça-spiller på Camp Nou. Forsvarsspilleren signerte en kontrakt som strekker seg over fire år.

– Det beste øyeblikket i karrieren

På pressekonferansen uttrykte Mathieu glede over å bli en del av Barça. Han anser det som en ære å få muligheten til å spille for katalanerne.

– Dette er utvilsomt det beste øyeblikket i karrieren min så langt. Jeg anser dette som et resultat av alt det harde arbeidet jeg har lagt ned gjennom min karriere. Muligheten kom litt sent, men nå har jeg fått den og det er jeg svært stolt over. Det er en ære å få signere for denne klubben.

Franskmannen forsikrer om at han er forberedt på at supporterne vil kreve at han presterer i sin nye klubb.

– Jeg er klar over at forventningspresset vil være langt større her enn hva jeg er vant med i Valencia. Supporterne krever at vi får gode resultater, og det er jeg forberedt på. Jeg takler press.

Ståltro på nysigneringen

Sportsdirektør i Barça, Andoni Zubizarreta, er overbevist om at klubben har sikret seg en solid forsvarsspiller.

– Vi har vært på jakt etter en konkurransedyktig spiller, og Mathieu tilfredsstiller alle våre krav. Han er en svært solid midtstopper som vil styrke forsvaret vårt betraktelig.

Mathieu har fått tildelt draktnummer 24. Det nummeret har legender som Andrés Iniesta og Carles Puyol tidligere hatt.