Brasils trener er klar i sin tale når han snakker om landslagets viktige midtbanespiller.
Det melder Sport. Tite er sikker på at Paulinho vil bli en suksess i Barca. Brasil-treneren mener brasilianeren har fått en fin start på Barca-karrieren.

— Jeg mener at Paulinho utvikler seg og nivået hans har økt. Grunnen til det er at han spiller i «Barca-systemet», sa Brasils landslagssjef ifølge Sport.

Tite mener at Barca-stilen gjør at Paulinho får flere strenger å spille på. Han definerer 29-åringen som en boks-til-boks-spiller med god intuisjon og oppfatning av spillet, noe som er hans beste egenskaper. Tite fortalte videre at Paulinhos utvikling kommer til å bli bra i Barcelona.
Brasil-treneren uttalte at han var svært fornøyd med Barcelona-utgaven av Paulinho, men ville ha det klinkende klart at han ikke hadde noe med overgangen fra kinesisk fotball å gjøre.

— Bare så det er klart, gjennom det foregående overgangsvinduet ga jeg ingen råd til Paulinho eller noen andre brasilianere om hvor de burde spille. Det er ikke min rett, og jeg vil ikke blande meg i hva managere og direktører jobber med i sine klubber, avsluttet Tite.

Brasil møter Bolivia borte torsdag kveld. Det er ventet at Paulinho starter kampen for brasilianerne, noe han som regel har gjort etter at Tite tok over. Brasil er nummer to på Fifa-rankingen, bak Tyskland.