Valverde virket rolig under gårsdagens pressekonferanse, hvor hovedtemaet for journalistene virket å være Dembélés skade.
Etter en lang overgangssaga ble den franske 20-åringen endelig klar for de blårøde. Slaget var derfor stort da den raske vingen måtte hive inn håndkledet under helgens kamp. De siste dagene har det versert rykter om at Dembélé skadet seg under oppvarmingen. Det er ikke noe Valverde virket å bry seg om.

— Jeg tror ikke vi bør gjøre så mye ut av slike ting. Når spillere varmer opp er det vanlig å strekke knær og hamstring. Han er en spiller som aldri har slitt med muskelskader før, så han har kanskje ikke erfaring nok til legge merke til små ubehageligheter. Han er en rask spiller, og den type bevegelse han gjorde er noe av det verste du kan gjøre for hamstringen din. Det er en større sannsynlighet for å bli skadet når du beveger deg sånn, og en mer erfaren spiller hadde kanskje unngått det, da det er en veldig aggressiv bevegelse. Jeg vet det godt selv, da det samme skjedde med meg da jeg var spiller.

Valverde, som har bred erfaring fra fotballen både som spiller og trener ble spurt hvordan han ser på vanskelighetene rundt det å være skadet.

— Det er det vanskeligste som kan skje en spiller; du skader deg og du er ute lenge. Du må være tålmodig og du må tilbringe mye tid på egenhånd, og se hvordan ting utvikler seg. Det er dager du vil føle deg bra, og dager du ikke føler deg fullt så bra. Dembélé er ung, og dette er enda en av vanskelighetene man må overkomme i en karriere. Vi er alle her for å støtte han.

En av de andre tingene spanske medier har hengt seg opp i etter kampen var tilstanden på banen. Tilfeldig nok ble også Neymar, mannen Dembélé er hentet for å erstatte, skadet i det samme minutt på samme bane sin første sesong for Barca. Valverde ville ikke skylde på underlaget, men han virket ikke helt fornøyd med Getafe sin gressmatte.

— Jeg tror ikke kvaliteten på banen var avgjørende i akkurat denne situasjonen, men ja, jeg hadde foretrukket om alle baner holdt samme standard. Det hadde vært bra for sporten.

Mange forventer at Deulofeu, som har fått en del spilletid i år, vil erstatte Dembélé. Det er det ingen automatikk i, skal vi tro ‘Txingurri’.

— Det er flere spillere som kan spille i den posisjonen. Deulofeu, Aleix Vidal, Denis Suarez, André Gomez. Så ja, vi kommer til å se på alternativene når vi setter sammen elleveren.

Valverde er kjent for å være flink til å rotere på lagene han har ledet, og spesielt hvordan man skal få unge spillere varme. Så langt i sesongen har Barcelona vært ganske forutsigbare med lagoppstillingene sine, da Valverde selv mener at de ikke har hatt et stort behov for å rotere for mye.

— Jeg tror ikke vi har hatt noen problemer frem til nå. Men hver kamp er annerledes. Noen ganger har du mindre tid til å forberede deg. Jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre forandringer på laget i morgen, men enhver forandring blir gjort for å opprettholde stilen og rytmen i spillet. Du kan ikke gå igjennom en sesong med elleve spillere, så du må gjøre forandringer. Noen mener at du kun må rotere når du taper. Når skal du begynne å rotere? Det er noe du som trener må finne ut av.

Forventer press fra Eibar.
Eibar er kjent for å være et lag som ikke lar motstanderen spille ball på sin halvdel. Selv i kamper der motstanderen er klar favoritt er baskerne kjent for å legge press, og Valverde forventer mye av det samme i kveld.

— Ja, du kan bruke forrige kamp som referanse, de har en veldig klar måte å spille på. De er et veldig oppofrende lag, og de kommer rett på deg, og lar deg ikke spille på din måte. De lar deg ikke bygge opp spillet på sin banehalvdel, og de gjør det vanskelig for deg å spille deg ut bakfra.

Uavhengig av motstander er Barcelona alltid antatt å vinne kamper de stiller opp i. Siden de viktige turneringene har Barcelona vært strålende, og vunnet alle sine kamper. Laget virker selvsikre før kveldens oppgjør, men Valverde påpeker at man ikke kan legge for mye i å lede ligaen så tidlig.

— [Å lede ligaen] betyr at vi alle vet at fotball kan forandre seg fra dag til dag. For en måned siden virket alle å sitte med hodet i hendene sine, undrende over hva i all verden som ville skje denne sesongen. Nå er folk litt mer rolige. Men ting har utvilsomt forandret seg til det bedre. Hvem vet hvordan ting vil være om en måned. Så alt vi kan gjøre er å fokusere på neste kamp, og ikke bekymre oss for ting som vil skje i fjern fremtid. Alt kan forandre seg på en uke. Vi hadde ni poeng å spille for disse syv dagene, og vi har seks allerede og tre til å spille for. Vi må prøve å stenge ut alt bråket og fokusere på å vinne neste kamp.

En som viste seg viktig i å skaffe poeng fem og seks var Paulinho. Den til tider utskjelte brassen åpnet målkontoen sin med en viktig scoring, og kan kanskje vente seg en økning i spilletid.

— Det var veldig gledelig for han og for alle andre. Disse tingene kommer til å gi han selvtillit. Han kom inn på et kritisk punkt i kampen. Vi trengte å slå tilbake. Han fikk ballen, så en åpning og avsluttet veldig bra. Forhåpentligvis er det noe han kan fortsette å gjøre. Ofte kan spillere som starter godt få en boost i selvtillitt, for seg selv og for de rundt seg.

En som ikke vierker å ha selvtilliten på sin side om dagen er Suérez. Uruguyaneren har brent mange sjanser denne sesongen, og er ikke det spilleren vi er vant med å se. Selv mener Valverde at Suárez er en spiller om alltid legger press på seg selv for å score.

— Jeg tror det er hans stil, det er den måten han takler ting på. Han er veldig uttrykksfull når ting går bra og det samme gjelder når ting ikke går bra. Det er dager du er mer heldig enn andre. Det er sånn fotballen virker, og ting løser seg som regel for han. Om han ikke benytter muligheten sin er det kanskje noen andre som benytter sin egen mulighet. Det skjedde her om dagen. Vi har flust av tillit til han. Han ønsker alltid å avslutte, og det er ikke alltid mulig, men det er fantastisk å ha en spiller som alltid er sulten på mål. Jeg er sikker på at målene kommer til å komme for han.