På Lørdag har vi en spesiell kamp der hvor Barça og naboene fra Nord-Katalonia, Girona FC skal møtes for første gang i ligasammenheng.
I pressekonferansen før kampen på fredag, så nevnte Barça trener Ernesto Valverde særlig det faktum at lagene møtes for første gang kan være med på å skape en vanskelig atmosfære for dem. Det vil mest sannsynlig motiverte hjemmelaget mye mer, særlig fordi Girona er et lag som er basert i Katalonia, og fordi denne kampen er et derbyoppgjør. Han sa også at de tar denne kampen like seriøst som vertene, spesielt fordi de vet at hjemmelaget nettopp har rykket opp, og har uten tvil lyst til å bli værende igjen i toppdivisjonen, og at en seier mot et lag som Barcelona kan motivere laget fremover i sesongen, og gi dem momentum.
Angående lagets form så var Valverde ikke overraskende storfornøyd. Han var veldig glad for denne god starten på sesongen, og sa at han hadde veldig lyst til å forlenge lagets seiersrekke videre. Når han ble spurt om prestasjonene til lagets store stjerne Leo Messi så sa Valverde bare at han er eksepsjonell spiller, og at vi som er her i dag burde være veldig takknemlige og glade som kan se en spiller som han spille fotball.
Tilslutt hadde Valverde noen ord å si om sin gamle spiller i Athletic Bilbao, Yeray Álvarez som i de siste dagene greide å overkomme testikkelkreft for andre gang, og sa at han var veldig glad for at det gikk bra med han, og at han var veldig glad på vegne av Athletic Club, og snakket hvor mye han betyr for sin gamle klubb, særlig på grunn av situasjonen Yeray var i.
Så hva hvordan tror dere kampen ender? Kommer Barça til å slite for seieren, eller kommer de til å valse gjennom morgendagens motstander?