Messi kommer til å entre Barças historiebøker som ingen andre før ham. Hele FC Barcelonas 121 år gamle historie har kulminert i den lille argentinerens prestasjoner på et absurd høyt nivå over de siste 15 årene, helt ulikt hva man tidligere har sett maken til – og kanskje aldri igjen?

Men nå ser det «allerede» ut til å være slutt…

Ønsker møte med klubben

Messis avgjørelse om å forlate klubben er endelig, men ut mot kveldstimene fredag meddeler spanske Sport at Messi på ingen måte ønsker at hans avskjed fra FC Barcelona skal gå over alle hauger, men forekomme på kontrollert og fredfullt vis. Etter nesten 20 år i klubben akter ikke Messi å plutselig stikke ut bakveien og si takk for seg. Nei, argentineren ønsker å få til en ryddig avskjed ved at hans representanter organiserer et møte med Barça slik at begge parter får kommunisert ordentlig med hverandre.

Det gjenstår nemlig fortsatt en floke, uansett hvor bestemt Leo er på at han vil dra, og det er hans forankring i klubben. For med en gjeldende kontrakt fram til 30. juni 2021 og en utkjøpsklausul ingen klubb i verden har råd til (700 millioner euro) kan situasjonen potensielt bli trøblete. Nettopp derfor er det så viktig for 33-åringen at dette møtet blir arrangert, i håp om at de kan inngå et kompromiss og finne en løsning som kan passe begge parter. Dette er naturligvis også viktig for nyansettelsen Ronald Koeman som trenger å vite hvem som skal og – kanskje enda viktigere – hvem som ikke skal være en del av hans planer som manager; spesielt nå som «oppussingen» av klubben begynner.

Kommer til å møte motstand

Det som ser ut som begynnelsen på løsningen kan dog komme til å bli starten på problemene, skal vi tro Sport. For presidenten i FC Barcelona Josep Maria Bartomeu skal ikke være interessert i å delta på dette møtet, snarere tvert imot. Det eneste som etter sigende kan få Bartomeu i et møte med klubblegenden nå er kun hvis det er snakk om kontraktsforlengelse. Oppfatningen fra Barcelonas ståsted er at Messi skal være med og lede an dette nye prosjektet under Koeman, og at dette er et felles ønske fra Bartomeu, Koeman og Ramón Planes.

Dermed kan man trygt si at siste ord ennå ikke er sagt i denne saken. Og kanskje er det i nettopp møter som dette, dersom man får de gjennomført, at man får svaret til slutt.