Celta Vigo startet oppgjøret med å gi æresvakt til de ferske seriemesterne, men et reservepreget Barcelona-lag ble etterhvert grei skuring for et sultent hjemmelag på Balaídos.

Første omgang

Som forventet var det et reservepreget Barcelona som hadde tatt turen til Galicia. Allerede etter et par minutter måtte man se en deppet Dembélé tusle av banen etter det som tilsynelatende var en muskelskade på baksiden av låret. Ellers var kampens første omgang preget av et nykomponert bortelag, samt et sultent hjemmelag i jakt på sårt tiltrengte poeng i nedrykksstriden.
Spillet bølger frem og tilbake, uten at noen av lagene klarer å skape noe nevneverdig. Lagene går dermed til pause på stillingen 0-0 i det som kan beskrives som en laber omgang. Hjemmesupporterne på Balaídos hadde nok håpet på bedre uttelling mot et lite samspilt bortelag.

Andre omgang

Andre omgang starter med et nydelig løp fra Wagué nedover høyresiden, og pasningen inn i feltet ender opp hos innbytter Álex Collado, men skuddet ble blokkert. Etter drøye femti minutter er det de lyseblå som er frempå, og ballen havner i målet etter en uheldig involvering av Cillessen.
Men: Etter nesten tre minutter med bruk av VAR mener dommerteamet at målscorer sto i offside, og dermed annulleres scoringen. Like etter at Todibo må ut med det som ser ut som nok en hamstring-skade, hamrer Maxi Gómez ballen forbi Cillessen. 1-0.
Barcelona klarer ikke å skape noe særlig resten av kampen, og det er et motivert hjemmelag som presser på fremover. Noen minutter før full tid peker kamplederen på straffemerket etter at Wagué angivelig har brukt hånden på ulovlig vis. Iago Aspas sender Cillessen feil vei og putter straffen sikkert i høyre hjørne. 2-0.

Vurderingene

Cillessen 4:
Verdens beste andrekeeper leverer en grei kamp, til tross for den uheldige involveringen i starten av andre omgang. Slipper likevel unna med skrekken etter at dommer dømmer offside. Har også et par tvilsomme utspill. Lever likevel en grei kamp.
Wagué 5 (BB):
Den unge senegaleseren får igjen sjansen til å vise seg frem på høyrebacken. God til å ta initiativ fremover og utnytter farten sin bakover for å hindre farlige situasjoner. Har også et godt skudd fra kloss hold i første omgang som ender i redning. Trekkes ikke for straffen ettersom den var høyst tvilsom. Blir belønnet med banens beste fra underskrevne.
Todibo 3:
Todibo har tydeligvis imponert Valverde i løpet av de få månedene han har vært i klubben og får sjansen fra start i dagens kamp. Er god til å lese spillet og utnytter den kraftige fysikken sin til å vinne igjen ballen ved flere anledninger. Gjør en del feil som fører til balltap eller muligheter i mot. Pådrar seg en hamstring-skade og må dermed ut omtrent halvveis i andre omgang.
Umtiti 4:
Pådrar seg i likhet med Vermaelen et høyst unødvendig gult kort før halvtimen er spilt. Franskmannen virker fortsatt litt rusten etter skadeplagene. Lever til tross en grei kamp, og hindrer flere farlige Celta-sjanser.
Vermaelen 4:
Blir naturligvis seende litt malplassert ut på venstrebacken innimellom, men gjør en god figur. Pådrar seg et noe unødvendig gult kort tidlig i kampen, noe som gjør at han må spille mer forsiktig. Allikevel spiller Vermaelen en godkjent kamp, og ingen ny skade på belgieren er tross alt en godt nytt i seg selv.
Puig 4:
Det er deilig å se på unggutten behandle ballen. Lekker detalj tidlig i kampen som dessverre ikke ender i noe. Puig leverer en gjennomgående god kamp og er mye involvert. Har likevel mye å gå på, noe som er naturlig. Blir akkurat vippet opp på fireren.
Arthur 4:
I fravær av Busquets og Rakitić har den brasilianske maestroen fått oppgaven å i spille ankerposisjonen. Det har blitt rapportert de siste dagene at han har slitt med ubehag i lyske-området, men leverer likevel en godkjent kamp. Blir som vanlig byttet ut etter drøye timen.
Aleñá 3:
Fikk ros av Valverde på pressekonferansen i forkant av kampen, men i dag klarer ikke krølltoppen å markere seg særlig. Blir akkurat vippet ned på treeren.
Dembélé N/A:
Det er ikke noe annet en et sørgelig syn da den skadeplagede franskmannen må gi seg med en muskelskade etter knappe 5 minutter.
Prince 2:
På sosiale medier beskriver spissen seg selv som «handmade» , men i dag ser ikke ghaneseren særlig «handmade» ut, dessverre. Pådrar seg også et håpløst gult kort i andre omgang.
Malcom 3:
Det er tydelig at Malcom er spillelysten, men brasilianeren klarer ikke å utrette det helt store. Blir lite involvert i store deler av kampen, noe som reflekteres i vurderingen.

Collado 2:
Blir hevet inn på venstrevingen, noe som ikke er hans normale posisjon. Klarer derfor ikke å utrette noe særlig og blir usynlig i mesteparten av kampen. Bytter ving med Malcom i andre omgang, men likevel får han ikke spille i sin beste rolle.
Vidal 3:
Kommer innpå for Arthur i andre omgang. Klarer ikke å utrette noe og pådrar seg et gult kort.
Murillo 3:
Får omtrent 20 minutter på tampen av kampen. Vanskelig å gi Colombianeren en representativ karakter.