Barça hadde en tøff oppgave foran seg når de skulle møte PSG i returkampen i 16-dels finalen i Champions League.
Helt fra start så var Barcelona utrolig motiverte, og det ga resultat med en eneste gang. Pangstart for Barcelona, Suarez header ballen i mål etter tre drøye minutter. Barcelona var helt klart det mest angrepsvillige laget, og PSG foretrakk med å vente på kontringer. Intensiteten avtok etter hvert i kampen, det så ut til at det skulle ende 1-0 til pause. Så i det 40.minutt presser Barça oppover på banen, etter klabb og babb vinner Iniesta ballen rett ved målet, prøver å legge inn. Ballen treffer Kurzawa og ender opp i nettet. 2-0 til Barcelona, og det så ut til den umulige snuoperasjon var innen rekkevidde etter den sterke prestasjonen.
Spørsmålet var om dette kunne fortsette i andre omgang, og tidlig i omgangen vinner Barça en straffe etter en merkelig situasjon. Messi setter straffen inn, og øker til 3-0. Etter målet økte presset fra gjestene, og PSG kom til flere sjanser. Da 60 minutter var spilt, så scorer Cavani etter at Kurzawa header ballen videre fra et frispark. Tempoet i kampen sank betraktelig etter reduseringen, men på slutten av kampen så ble vi vitne til et historisk comeback. Bare med rundt 7 minutter igjen Neymar scorer på et frispark, og et straffespark. Sergi Roberto setter inn ballen i mål, og skriver historie.
Vurderinger:
Ter Stegen (6): Hadde ikke mye å gjøre, et par gode redninger, ikke noe han kunne gjøre med målet til Cavani.
Pique (7): Feilfritt i første omgang, også veldig involvert offensivt, kanskje litt for ivrig til tider. Tabben hans ved Cavanis scoring punkterte nærmest kampen.
Mascherano (8): Spilte rolig og konsentrert, gjorde de riktig valgene i forsvaret.
Umtiti (9):: Kontrollert, og kaldblodig forsvarsspill. Var fokusert gjennom hele kampen.
Rakitic (8): Vant mange dueller, brøt mange PSG pasninger. Hadde god kontroll på bla. Verratti gjennom kampen.
Busquets (8): Blekkspruten gjorde som han alltid gjør, og har mange viktige involveringer. Spiller sammen med resten av midtbanen en viktig rolle i å stoppe PSGs midtbane.
Iniesta(8): Litt upresis med pasninger, i begynnelsen av kampen. Var sentral i det andre målet. Spilte en kjempekamp.
Messi (7): Vi så ikke noe særlig til Messi i første omgang, han sto mye stille, og greide ikke å bryte seg i gjennom PSG forsvaret. Han scorte på straffesparket, men var ellers ikke like god som han pleier å være.
Rafinha (8): Akkurat som Neymar så skapte han mye ubalanse hos gjestene, ble ofte taklet. Var veldig ivrig i det offensive, var med på å skape sjanser. Fortsetter han slik kan han fort bli et fast navn i start elleveren.
Suárez (9): Scorte det første målet, hadde et par posisjoner som han kunne ha utnyttet bedre. Han filmet seg til en straffe som endret hele kampen.
Neymar (10 BB): Aggressiv og utfordrende skaper trøbbel i PSG forsvaret. Jobbet mye tilbake for å vinne ballen. Etter reduseringen så mistet han mye av viljen sin, men scorte et fantastisk frispark, og en straffe på slutten av kampen. Helt på tampen ga han den avgjørende assisten.
Arda (5): Byttet inn for Iniesta
Sergi Roberto (7): Byttet inn for Rafinha, og scorte det avgjørende målet.
Gomes (?): Byttet inn for Rakitic, lite tid til vurdering