I første semifinale kamp så valset Barcelona over Valencia, og «sikret» seg en plass i finalen.
Ter Stegen:(6): Rolig dag på jobben, reddet et frispark. Ellers hadde han ikke noe å gjøre.
Vidal:(8): God pasning til Suarez, er mye oppe, og deltar i det offensive. Er også defensiv, Alves kommer til å få tøff konkurranse fremover.
Mathieu:(7): Hadde ikke mye å gjøre i forsvaret, så han deltok et par ganger i det offensive. Var nær scoring, hadde også et par gode klareringer.
Pique:(7): Var nær scoring på en corner, stoppet noen Valencia kontringer.
Alba:(7): Bidrar offensivt, ikke noe særlig å gjøre defensiv.
Busquets:(9): Fantastisk ball til Vidal, viser offensive kvaliteter. Samtidig som han gjør sin rolle som anker utmerket.
Arda:(8): Prøver mye, og viser god innsats, men sliter litt med de siste touchene. Hadde en assist til Suarez på 7-0.
Iniesta:(8): Viste noen magiske trekk som han alltid gjør, mange gode offensive bidrag. Startet det tredje målet.
Messi:(10): Skapte en haug med sjanser, misset et par posisjoner han pleier å sette, men scorte fortsatt hattrick.
Suarez:(10 BB): Gjorde alt man forventer av en spiss, og var uten tvil banens beste. Scorte 4 og ga 2 assist.
Neymar:(9): Vant ballen, ga assist til Suarez. Bra skill i det 16.minutt, fantastisk assist til Messi (3-0). Prøvde på en nonchalant straffe, var ikke like god i andre omgang. Spilte fortsatt en formidabel kamp.
Sergi Roberto:(6): Kommer inn etter 1.omgang for Iniesta, gjør en god figur som han har gjort tidligere, men utmerker seg ikke bemerkelsesverdig.
Bartra:(5): Var oppe i angrep en gang, i og med at det ikke var mye å gjøre defensivt. Ellers så var han ikke så synlig.
Adriano:(7): Vant ballen som ledet til 5-0, ga assisten til 6-0.