Bartomeu har vist seg ekstra mye i media i det siste grunnet uro i klubben, og det er neppe tilfeldig.
FC Barcelona har vært i mye negativt søkelys denne sommeren, og har ødelagt gode forhold til flere andre klubber. Det har skapt furore blant supporterne og mye negativ omtale fra diverse presse. Bartomeu vil nå ha slutt på negativiteten som har spredd seg som ild i tørt gress blant fansen.
Det ble uttalt at vise-president, Jordi Mestre, var «200 % sikker» på at Neymar Jr. ville bli i klubben i og med at han signerte ny kontrakt for bare 8 mnd. siden, men alle vet hvordan den sagaen endte. Det så lenge ut som om Barcelona ikke ville klare å handle inn en erstatter, men klubben fikk dratt i land en avtale med Dortmund om Dembélé etter en svært lang forhandlingstid. Coutinho ble bydd på, samt Di Maria, men for Verratti fikk PSG aldri et offisielt tilbud ryktes det. Etter det første tapet mot Real Madrid i Super Cupen og Piqués selvmål uttalte sports-direktøren i klubben at «Piques feil var ødeleggende» dagen før returoppgjøret. Dagen etter avslører Mestre at Messi ikke har signert kontrakten, enda det var blitt sagt i to intervjuer av Bartomeu. Blant annet disse faktorene har skapt stor uro i klubben og blant supportere.

Uro blant fansen

Som mange Culés kanskje har fått med seg skal det stemmes om fremtiden til styret i klubben med initiativ fra Benedito. Dette vil bli bestemt av Socis, de offisielle medlemmene i FC Barcelona. Med dette startet den litt uoffisielle krigen mellom Bartomeu og motstander Benedito. Som følger av dette har hashtagger som «Bartomeu Dimision», «Ciao Barto» florert på sosiale medier, spesielt twitter, der det har trendet globalt. Under visningen av Dembélé på Camp Nou ble det ropt unisont av fans at de vil at presidenten skal gi seg.

Kontroversielle avsløringer

I juli avslørtes skandalen om at klubben har solgt medlemmenes ubrukte seter som dyre VIP billetter. Klubben tilkalte til en pressekonferanse, men de avkreftet ikke påstandene fra TV3 fullstendig. Catalunya Radio fikk også uttalelser fra Bartomeu at Messi allerede hadde signert ny kontrakt for klubben i juni. Dette viser seg i ettertid å altså ikke stemme.

Nå har presidenten i FC Barcelona uttalt seg i de katalanske mediene «Sport» og «Mundo Deportivo».

La oss være positive

Her er uttalelsene fra Bartomeu.

Folk sier at Neymars avgang fra klubben har svekket oss, men jeg ser på det som en mulighet til å styrke laget. Vi har ikke MSN, men vi vil ha bedre balanse på banen

Vi starter et nytt prosjekt med Valverde og vi stoler på han. Valverde tror på Barcelona-modellen. Defor har vi lånt ut Marlon og Samper.

Vi har fått inn Paulinho, en sterk spiller og vi har fått Semedo, en ung og lovende spiller. Dembélé var mer uventet, og er en erstatter for Neymar. Vi ville gjerne hatt Coutinho med oss også, men vi kunne ikke betale prisen Liverpool FC ba oss om. Å ha han med oss ville gjort laget komplett, men jeg mener vi kan konkurrere om alt med de vi har.

Messi og Iniesta

Som mange vet går snart kontraktene til Iniesta og Messi ut. Da står de fri til å signere for andre klubber. Iniesta kan begynne å forhandle med klubber allerede i januar 2018. Hvorfor kapteinen til Barcelona ikke har fått fornyelse av kontrakten sin forklarer Bartemeu slik:

Vi vil gi Iniesta en kontrakt der han kan fornye hvert år om han vil. Vi håper å formalisere det de kommende ukene. Vi vil gjerne at han skal avslutte karrieren sin i Barcelona, der den startet. Med Messi trenger vi bare signaturen, vi har hatt problemer å finne et tidspunkt for dette. De er begge rollemodeller for La Masia.

Alt under kontroll

Bartomeu mener å ha «alt under kontroll» i klubben. Men sier at Benedito har lov til å presentere «vote of no confidence». Bartomeu ser personlig ikke noe sportslig eller finansiell grunn til å presentere det. Det er en pessimistisk stemning i klubben vår og vi må få slutt på det, avslutter han.
Mener du at styret bør gi seg eller bli? I så fall; hvorfor?