At Ernesto Valverde er fan av egenproduserte spillere la han ikke skjul på lørdag.
Barcelona vant oppskriftsMessi over Alaves, og selv om det startet sløvt og treigt, så fikk guttene kriget seg til en tomålsseier med hjelp fra Leo Messi. Selv om argentineren bommet på straffe, fikk han likevel med seg to poeng på målstatistikken. På de to første kampene har argentineren fire stolpeskudd, og med marginene på sin side kunne han stått med åtte mål på de to første kampene. Slik ble det ikke, men to mål er en god start. Messi har nå passert 350 mål for Barca i La Liga med mål nummer 350 og 351.

Akademispillere fra start

Ernesto Valverde startet oppgjøret mot Alaves med hele åtte spillere som på en eller annen tid har ikledd seg den blårøde trøyen på ungdomsnivå. Disse var: Sergi Roberto, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Aleix Vidal, Gerard Deulofeu og Leo Messi.
De eneste spillerne som startet, og faktisk ikke har vært innom klubben tidligere var Ivan Rakitic, Samuel Umtiti og Marc-André ter Stegen. Denis Suarez ble byttet inn. Han har en tid fra Barca-B på CVen.
Hva tror du om dette? Kommer Valverde til å satse mer på egenproduserte spillere, eller blir presset for å vinne for stort, og nye dyre spillere blir fast inventar på laget fremover?