Sommerens viktigste signering er i boks. Dette er Ousmane Dembélé!
Dembélé ble født 15. mai 1997 i Vernon, Frankrike. I sine yngre dager spilte han for Madeline Evreux før han signerte for Rennes i 2010. 6. september 2015 fikk han sin debut for førstelaget til Rennes, og 22. november samme år scoret han sitt første mål for klubben. I sin eneste sesong for den franske klubben fikk unggutten med seg 26 kamper og 12 scoringer. Det var nok til at den tyske storklubben Borussia Dortmund skulle ønske stjerneskuddets tjenester.
12. mai 2016 signerte Dembélé en femårs-kontrakt med tyskerne. I sin eneste sesong for Dortmund fikk franskmannen med seg totalt 49 kamper og 10 mål. I tillegg til dette sto han også for en del målgivende pasninger.

Slik spiller Dembélé

Etter at Neymar Jr forlot Barcelona, har klubben desperat vært på jakt etter en fullverdig erstatter for den tekniske brasilianske driblefanten. Ikke mange aktive spillere passer i den rollen, men skal vi tro fotballkjennere verden over, så er Dembélé rett mann. Franskmannen er faktisk den best tenkelige erstatteren ferdighetsmessig.
20-åringens spill dreier seg for det meste om fart og driblinger. Det er hans sterkeste attributter, noe Barcelona får svært god nytte av. Dembélé har ingen problemer med å utfordre en-mot-en og kan fint dra av flere mann. En annen egenskap som unggutten innehar, er at han er ambidekster. Han er like god med begge bein.
Det gjør at Barcelona kan bruke franskmannen på begge vinger, og kan variere i kamper. Med fart, teknikk, dribleferdigheter, god ballkontroll, kreativitet og målfarlighet kan man trygt si at Ousmane Dembélé har en sterk verktøykasse.
Hvis man skal finne noe negativt ved ungguttens spillestil, så er det at han har en tendens til å holde på ballen altfor lenge. Han har i tillegg litt for god selvtillit, noe som har medført at han har avfyrt skudd fra usannsynlige posisjoner. En annen ting som blir trukket frem som negativt er at han spiller for harde pasninger. Alt dette kan Barcelona fint utvikle og forbedre, og sammen med Leo Messi og Luis Suarez så vil han lære av de beste.
Ousmane Dembélé har alt som skal til for å bli verdensklasse. Nå er det Barcelonas oppgave å gjøre han til det.

10 ting du ikke visste om Dembélé

1. Hans far er fra Mali og moren er fra Senegal/Mauritania. Han har en bror og to søstre.
2. Dembélé kommer fra futsal, som han spilte til han var 13 år. Han spilte vanligvis med spillere som var flere år eldre.
3. Som denne sommeren har han også tidligere streiket. I Rennes streiket han sommeren 2014 fordi han mente læringskurven hadde stoppet opp.
4. Han er familiekjær. Da han signerte og flyttet til Rennes, flyttet også mor, søstre og bror etter.
5. Selv om han alltid har drømt om å spille for Barcelona, ble han tidligere sammenliknet med Cristiano Ronaldo.
6. Dembélé innrømmer å ha sett de fleste Barca-kamper de siste årene, og at han har lært mye av Messi og Neymar.
7. Tidligere i karrieren gikk han fra å spille på noen sølepytt av noen baner til Frankrikes U-lag på 13 måneder.
8. Han har en sterk karakter og hater å tape uansett hva det skulle dreie seg om.
9. Dembélé er svært aktiv på sosiale medier og kan følges på Instagram: o.dembele7 og på Twitter: @Dembouz
10. Ousmane Dembélé kan få sin debut i derbyet mot Espanyol. En kamp underskrevne skal se fra tribuneplass.
Kilder: Sport, ESDF Analysis, Transfermarkt.com og Wikipedia.