Det blir flere kjente fjes å møte i høstens Champions League.
Juventus
Som vinner av en av de seks store ligaene var Den Gamle Dame seedet i den første potten i trekningen, og vil naturlig nok være Barcelonas største rival i kampen om gruppeseieren. Etter flere år uten å møtes stod lagene på samme bane i finalen 2015, hvor Barcelona vant 3–1. Juventus fikk sin revansje i fjor etter at lagene møttes i kvartfinalene. Paulo Dybala ledet zebrastripene til en 3–0 sammenlagtseier på deres vei til finalen.
Lagene møttes og til en oppvisningskamp i sommerens International Champions Cup — en kamp som holdt et veldig høyt tempo til å være en vennskapskamp. Det er trolig sterke følelser og revansjelyst når lagene møtes til åpningskamp allerede 12. september på Camp Nou. Kampen i Italia spilles i runde 5, 22. november.
Olympiacos
Den greske storheten måtte riktignok ta seg igjennom kvalifiseringene, der Partizan Beograd og Rijeka ble for små, men blir ingen enkel match for Barca. Grekerne har vunnet sin hjemlige liga de syv siste gangene, og oser av selvtillit. Laget misset gruppespillet i fjor, og ser nok frem til å hevde seg nå som de er tilbake i det gode selskap. Spesielt kampen på Halloween (31. okt.) kan bli en spøkefull affære, da grekerne har vunnet 8 av de siste 12 gruppespillskampene spilt på Georgios Karaiskakis Stadium. Kampen i Barcelona spilles runden før, 18. oktober.
Før sesongen har laget hentet in Marko Marin til å diktere angrepet, samt målfarlige Emmanuel Emenike, så grekerne vierker å mene alvor denne sesongen. Forventningene ligger nok på Europa League spill eller bedre, noe som virker oppnåelig.
Sporting Clube de Portugal
På godt norsk kjent som Sporting Lisboa. Portugiserne kommer inn i gruppespillet som en underdog, men er blant de bedre lagene fra seedingsnivå fire. Etter en tredjeplass i fjorårets serie måtte de grønnhvite ut i kvalifisering, der Steua Bucureski ble slått 5–1 sammenlagt. Portugiserne har vært med i gruppespillet tre av de siste fire årene, men ønsker nok å gjøre det bedre enn i fjor. Da ble det sisteplass etter å ha tapt fem av seks kamper — riktignok i en knallhard gruppe som inkluderte Real Madrid og Dortmund. Årets oppgave ser dessverre ikke bedre ut for portugiserne.
Blant spillerne som blir å se i Portugal 27. september og Camp Nou 5. desember er Jeremy Mathieu, og tidligere Real Madrid-spiller Fabio Coentrao. Så gjenstår det å se om Mathieu og co klarer å vinne mer enn én kamp i årets utgave av verdens gjeveste klubbturnering.
Klarer Barca å vinne Gruppe D?