Franskmannen kommer fra Borussia Dortmund, og koster om lag 105 millioner Euro pluss tillegg.
Det bekrefter FC Barcelona på sine hjemmesider i dag. Overgangssummen forventes å ligge på 105 millioner euro, samt ytterligere millioner i potensielle bonuser. Franskmannen ankommer klubben søndag for sin medisinske test som blir dagen etter, før han signerer kontrakten. Spilleren skal ha fått en utkjøpsklausul på 400 millioner euro

Hvem er Dembele?

Ousmane Dembele, er en 20 år gammel franskmann med syv landskamper for Frankrike.
Unggutten spiller som oftest ving, og er kjent for sine dribleferdigheter, fart, gjennombrudd og er en av få spillere som er like gode med begge føttene. Alle disse egenskapene er ideelle ferdigheter for en klubb som Barça, som trenger en slik spiller for å fylle tomrommet etter Neymar.
Hittil i sin karriere har Dembele uten tvil imponert mange fotballentusiaster, mesteparten av hans yngre år foregikk i Rennes sitt akademi, og i 2015 da han var 18 år gammel ble han tatt ut til A-lags troppen. I sin aller første sesong som profesjonell fotballspiller så overgikk han alles forventninger, og ble fast spiller i startelleveren. Han spilte 26 kamper i Ligue 1, scorte 12 mål, og ga fem assist.
Dette imponerte mange storklubber deriblant tyske Borussia Dortmund, og etter en sesong i Rennes dro han til Borussia Dortmund for en ukjent sum, men det ble antatt/rapportert at tyskerne betalte Rennes rundt 15 millioner euro for å signere Dembele.
I Borussia Dortmund fortsatte han å imponere, hadde en god første sesong hvor han spilte totalt 49 kamper, og scorte ti mål, og ga 21 assist. Etter den gode sesongen bestemte Barça seg for at han er god nok til å være Barcelonas fremtidige ansikt, og mannen som skal erstatte Neymar.
Hva tenker du om signeringen? Er dette en spiller som er god nok til å erstatte Neymar?