Brasilianeren kommer fra Guangzhou Evergrande, og koster om lag 40 millioner Euro.
Det bekrefter FC Barcelona på sine hjemmesider i dag. Brasilianeren ankommer klubben torsdag for sin medisinske test, før han vil signere kontrakten rundt 12.45 torsdag ettermiddag. Han er ventet å bli presentert på Camp Nou en halvtime senere, og møte pressen 14.15. Spilleren skal ha fått en utkjøpsklausul på 120 millioner euro

Hvem er Paulinho?

Paulinho, hvis navn er José Paulo Bezerra Maciel Júnior, er en 29 år gammel brasilianer med over 40 landskamper for Brasil. Brassen blir beskrevet som en boks-til-boks midtbanespiller, som er god til å føre ballen oppover på banen, i tillegg til sterke defensive egenskaper. Paulinho er fast inventar i Brasil-troppene som blir tatt ut, og er en av de første som blir satt opp når Brasil-trener Tite velger sine elleve utvalgte. Midtbanespilleren hadde en liten periode borte fra det brasilianske landslaget, men da Dunga fikk sparken og Tite tok over, var brassen tilbake.
Tite trente Paulinho i Corinthians hvor de sammen vant det meste som kunne vinnes. Dette gjorde at Tottenham gjorde han til klubbens dyreste spillere gjennom tidene. 17 millioner pund kostet midtbanespilleren, men engelsk fotball passet ikke for den ellers så anvendelige brasilianeren. Han ble derfor solgt til Guangzhou Evergrande i Kina. Der ble han gjenforent med en annen tidligere brasiliansk landslagstrener, Luiz Felipe Scolari.
Sammen har de gjort laget til et mesterlag, og de har vunnet serien begge sesongene Paulinho har vært i klubben. 17 desember 2015 møtte kineserne Barcelona i VM for klubblag. Det endte med 3-0 seier til katalanerne etter et hattrick av Luis Suárez.
Selv om Paulinho er en god spiller, er det vel kanskje ikke dette fansen håpet på, men det skal ha vært et personlig ønske fra Ernesto Valverde å hente 29-åringen. Det blir derfor spennende å se Paulinho i Barca-trøya, og Blaugrana ønsker spilleren hjertelig velkommen til klubben.
Hva tenker du om signeringen? Er det virkelig bredde på midtbanen som bør prioriteres per dags dato?