Etter en finfin oppkjøringsperiode med kun seire og uavgjort venter nå sesongens første reelle test.
Real Madrid ble regelrett feid av banen av et meget imponerende Barça den første halvtimen i treningskampen i USA, men så våknet de regjerende serie- og CL-mestrene. Barça vant til slutt 3-2 og fikk et ørlite initiativ før de forestående supercup-oppgjørene.

Trening uten Iniesta

Etter en hviledag møttes samtlige tilgjengelige Barça-spillere til trening, samt Aleña og Ezkieta fra B-laget. Den eneste som manglet var Iniesta som hadde fått en fridag av Valverde. Selvsagt startet da ryktemøllene å spinne vilt om at illusjonisten kanskje var på vei til Juventus eller sågar Premier League, men ingen seriøse rapporter melder om noe dramatisk.
Gomes var også tilbake i trening igjen, og det blir spennende å se hvilken konstellasjon Valverde velger i det første oppgjøret mot Real Madrid på Camp Nou førstkommende søndag kl. 22.00.

Knapt en time uten nye spekulasjoner

Man kan trygt si at Barças overgangsvindu foreløpig står til stryk. Riktignok ser Semedo ut til å bli en fin tilvekst på høyreback, og Deulofeu imponerte mange mot småsvake Chapocoense, men tapet av Neymar etterlot et stort hull i Barças offensive arsenal.
Ryktene har florert i vilden sky, og i skrivende stund virker det som om Dembélé er klart nærmest å signere for katalanerne, uten at noe enda er bekreftet offisielt.
Midtbanen skulle også styrkes, men der er den eviggående ping-pong-twittringen til mer sjenanse enn informasjon, og knapt noen virker å vite hvilken vei nåla tipper. Kommer Coutinho til slutt? Hva med Seri? Kan Tremolinas være en mulighet? Spekulasjonene er mange og hyppige, og mediene klør seg i fingrene etter antall klikk og følgere/lesere.
Det eneste vi kan si med sikkerhet er at Messi virker særdeles skarp og veltrent, Suárez ser fit ut, dog sjansesløsende som vanlig, og Rakitic og co. ser ut til å ha gjenfunnet gnisten fra glansåret 2014/15.
Real Madrid stiller uten Modric (karantene), men med et særdeles slagkraftig mannskap, som tross den lille fasadesprekken i sommerferien neppe vil kunne anses å være annet enn hårfine favoritter foran dobbeltoppgjøret. Men først skal de gjennom 90+ minutter på ærverdige Camp Nou.