Vi har tatt en nærmere titt på det lovende talentet, Carles Aleñá.
Tidenes beste lag høres uten tvil til FC Barcelona. Med Pep Guardiola i sjefsstolen erobret Barcelona verden med mange spillere fra sitt vellkjente La Masia akademi. Spillere som Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Pique, Puyol og Pedro. Alle disse spillerne har hatt en suksessfull tid i klubben fra den dagen de ble hentet. I de siste årene har publikumet på Camp Nou lagt merke til at klubben har forandret litt stil. Ivan Rakitic ble hentet fra Sevilla som erstatter for vår egen Xavi. Samtidig ble Pedro solgt til bytte for Luis Suárez og Neymar Jr. Denne sesongen er klubben veldig fokusert på å finne en spiller som kan fylle skoene til Iniesta. Coutinho fra Liverpool har uten tvil vært den som har vært ryktet mest til Barcelona.
Det virker logisk at en klubb som Barcelona, som har en så rik historie vil først se til sine egne. I de siste årene har ikke klubben vært villig til å satse på sine egne. Derimot en ung spiller som har klort seg fast til førstelaget er Carles Aleñá. Etter å ha imponert for B-laget har han blitt tatt opp til A-laget. Nå er denne unge karen en spiller som kan spare oss for mye penger, samtidig som klubben viser at de satser på sine egne.

Hvem er Carles Aleñá?

Spanjolen kom til Barcelona som syvåring, etter et suksessfullt prøvespill. Han gikk gradene i La Masia og ble tatt opp til B-laget i 2015, i en alder av 17 år. Han startet 18 ganger for B-laget forrige sesong, og scoret to mål. Aleñá har representert Spania på flere aldersbestemte landslag, og er nå kaptein for Spania U19. Han fikk tre kamper for A-laget forrige sesong, og scoret i hans eneste start mot Hercules i Copa del Rey.
Før han signerte en treårs-kontrakt i juni var klubber som Manchester United, Tottenham, Everton og Newcastle sterkt linket til talentet.

Hvordan spiller han

Selv om han ble kalt for Maradona i barndommen, sier han selv at han er mer som Iniesta. Grunnen til de kalte han Maradona var for han lignet på han i fysikken og er best med venstre. Selv synes han at han produserer mest fra høyresiden, fordi da kan han dra seg innover. Mange sammenligner han litt med Bernardo Silva. En som er god teknisk og liker helst å dra seg innover før han fyrer av.

Hva er hans styrker

Ettersom han er fra La Masia overrasker det ingen at hans teknikk og kontroll over ballen er på høyeste klasse. Disse egenskapene gjør at han er veldig god på å komme seg ut av trange situasjoner, og gjenvinne ballen for laget. Han er veldig god på langskudd, slikt som hans eneste mål for A-laget mot Hercules. Som mange andre spillere fra La Masia er han utrolig smart på banen. Han er eksepsjonell på å se spillet, og skjerme ballen for motstanderen.

Hva er hans svakheter?

Noe Lucho påpekte forrige sesong er posisjoneringen til spanjolen. Barcelona forventer mye av han, og de sier selv han tar store steg. Selv innrømmet han at svakheten hans er den defensive delen. Om han blir like god bakover, så skal vi ikke se ifra at han vil styre klubben som Xavi. Selv har Valverde sagt at han vil få sjanser.
Trur dere Carles Aleñá får sitt gjennombrudd denne sesongen?