Med Neymar ute av syne kan Gerard Deulofeu endelig få sin etterlengtede mulighet.
Som de fleste har fått med seg så går Neymar til PSG for svimlende 222 millioner euro. Det vil åpne en ledig plass ute på venstrekanten. Kanskje får Gerard Deulofeu endelig den sjansen han har ventet på.

Vår egen Gerard Deulofeu

Gerard Deulofeu ble født 13. mars 1994 i byen Girona. Som niåring kom han til Barcelona. Helt siden den gang har han blitt sett på som et kjempetalent, og tatt store steg underveis. I 2011/2012 sesongen fikk han sin debut for Barcelona B som 17-åring. Han fikk sin debut for førstelaget samme sesong da han erstattet Fabregas i en 5–0 seier hjemme mot Mallorca. Debuten i Champions League kom mot BATE Borisov.
Han brukte kommende pre-season med førstelaget før han dro tilbake til Barça B. Den sesongen ble det 18 mål på 33 kamper for B-laget. På internasjonalt nivå vant han EM to ganger for Spania U19, før han ble tatt opp til A-laget.
Deulofeus prestasjoner gikk ikke ubemerket hen hos andre klubber i verden. Den spanske treneren Roberto Martinez kapret Deulofeu på lån til Everton. Etter fire mål og tidvis imponerende spill på sine 29 kamper for Everton, returnerte han til Spania. Sommeren etter, i 2014, gikk han på lån til Sevilla hvor han var med å vinne Europa League.
2015/2016 sesongen signerte spanjolen en permanent overgang til Everton. Etter en og en halv sesong der ble det våren 2017 et utlån til den italienske storheten AC Milan. Fire mål og flere gode prestasjoner på 17 kamper var nok til å overbevise Barcelona, og 30. juni annonserte Barcelona at de ville benytte seg av tilbakekjøps-klausulen på Gerard Deulofeu.

Hva tilfører Gerard Deulofeu?

Spanjolen er en fleksibel ving som kan spille på begge kanter. Han har en veldig god teknikk, samtidig som han er veldig rask. Det gjør han til en eksepsjonell spiller i en-mot-en-situasjoner. Han dribler med en ekstrem fart, og er veldig flink til å åpne opp forsvar. Det er en egenskap en angriper i Barcelona må ha ettersom de møter mange lavtliggende lag i løpet av en sesong. Klarer han i tillegg å veie hvilke ganger han må drible, og hvilke ganger han må slå pasninger, så kan dette bli en lovende ny start for en «gammel unggutt».