Som forventet ble det mye snakk om Neymar-sagaen i pressekonferansen som egentlig skulle handle om den kommende kampen mot Manchester United.
Piqué og Mascherano smått tryglet offentlig om at Neymar skal bli i Barcelona. Det eneste som kom ut av pressekonferansen var endel bekreftelser på rykter som har sirkulert i noen dager på twitter og i medier.

Samtaler med Neymar

Spillerne, med Piqué i spissen, har prøvd å overtale Neymar om å bli, men Neymar er utrolig nok fortsatt i tenkeboksen. Messi skal også hatt samtaler med det som etter planen skal være hans «arvtager». Piqué har tipset Neymar om å ikke slutte seg til PSG, først og fremst fordi den eneste konkurransen av «betydning» de er med i er Champions League. Men selv med summene PSG bruker på spillere vant de ikke Ligue 1 denne sesongen. Neymar var i spissen den 8.mars i snuoperasjonen mot nettopp PSG, som nok var den mest ydmykende dagen i den franske klubbens korte historie.

Jeg sier; ikke gå til en liga som, med all respekt, ikke er like god som den du er i. – Piqué

Rykter om Coutinho

Mascherano fortelle at alle spillerne har snakket med Neymar og vil, ikke overraskende, at brasilianeren skal bli i Barcelona både for klubben og han personlig. Det sirkulerer flere rykter om at Coutinho har en avtale med Barcelona. Om dette er for å få Neymar til å bli, eller for å noenlunde «erstatte» Neymar er uvisst. Det er kjent at Neymar og Coutinho har et nært forhold på landslaget, så dette kan muligens ha noe å si for avgjørelsen til vår nummer elleve. Et sjeldent spørsmål om hvordan laget gjør det blir stilt, der Mascherano svarer at Barcelona har lyst å være et «intenst og pressende» lag under Valverde.

Bare Neymar kan si hva som vil skje, men jeg håper han blir.

Et ønske fra Piqué

Bildet som Gerard Piqué postet med teskten «han blir» var «bare hans eget ønske». Det var ikke noe offisielt, ifølge spanjolen. Det er til syvende og sist ikke Piqués avgjørelse. Neymar virker å være i tvil, men Piqué med andre, har fortalt han at Barcelona er det beste stedet å være. Om det gjelder å være den beste på laget, vil det alltid være vanskelig på grunn av Lionel Messi, men Neymar er unik, legger Piqué til på pressekonferansen i Washington. Forsvareren mener at klubben må kjempe for å beholde N´en i MSN. Det er ikke noen som han på markedet, avslutter Piqué.

Stum Neymar

Neymar selv er stille om saken, annet enn et par reklamer på twitter for klokkemerket «GaGa Milano» med kryptiske tekster som «It is my time», der han kanskje refererer til klokken, «Family first» og «Be strong» osv. Å spekulere om hva som ligger bak dette blir vanskelig, for det kan dras ut i det uendelige. Det er rett og slett opp til 25-åringen å ta et selvstendig valg for det fortjener lagkameratene, fansen og klubben å få fra han. Måtte sagaen ende snarest.