I et intervju med Barça TV, forklarer Nélson Semedo hvordan hans fotballkarriere startet.
Nélson Semedo er ung, og har enda muligheten til å bli en bedre fotballspiller. Bare at nå ligger den muligheten i Barcelona. Som 15-åring spilte han fortsatt i Lisboa sine gater, og lite viste han om at han skulle havne opp i Barcelona. Han valgte alltid å spille med Barcelona på FIFA, fordi det var den beste klubben. Semedo sin progresjon fra Sintrense, Fátima og derifra til Benfica er det som nå har gitt han muligheten i Barcelona.
Han ser tilbake på starten av hans karriere når han snakker med Barça TV, og forteller en hemmelighet. Helt frem til han var 15 år hadde han aldri spilt en offisiell kamp. Det var klubben Sintrense som oppdaget han som 15-åring, midt i gatene av Lisboa. Det var der karrieren til Nélson Semedo startet. Barça sin nye signering er kjent for sine evner som høyreback, men det var ikke noe du kunne si om han før. Han startet på midtbanen og puttet en del mål. Kanskje er det grunnen til Semedo sine utrolige offensive bidrag fra sin høyreside.
I tidlig alder startet han å følge Barcelona. Grunnen var som mange andre unge på den tiden, Ronaldinho. Han startet å notere hva vår brasilianske legende gjorde med ballen, før han prøvde på det samme. Det mener Semedo selv har formet han til den spilleren han er i dag.

Fra Mira–Sintra til Barcelona

Nélson Semedo ble født i Mira–Sintra, et lite sted i Lisboa. Han har bare gode minner fra sin oppvekst. Han husker det som et åpent sted, hvor alle kjente alle. Selv setter han venner og familie veldig høyt. Han er en stille og rolig gutt, som elsker å spille fotball. Han mener den fine oppveksten rundt venner og familie, har formet han til den han er i dag.