Vår lovende midtbanespiller har oppskriften på suksess.
3. april ble Rafinha skadet mot Granada på Los Carmenes. Fire dager senere opererte han en kneskade han slo opp. Han er fortsatt skadet, men er likevel sikker på at det beste ligger foran han.
Fra den dagen han ble operert, var det klart at Rafinha ville tilbringe fire måneder på sidelinjen. Det ga Rafinha et tilbakeslag, etter at han endelig begynte å finne storformen. Heldigvis har han møtt motgangen på best mulig måte. Nemlig med å være tålmodig, bevisst og ha troen på seg selv. I går la Rafinha følgende tweet ut. «Gode ting kommer til de som har troen på seg selv. Bedre ting kommer til de som er tålmodige. Det beste kommer til de som ikke gir opp». Det vitner om en spiller som ønsker en fremtid i Barcelona.
Hvis alt går bra med Rafinha under opptreningen, vil han være tilbake i slutten av august. Da vil den spanske Supercupen mellom Barcelona og Real Madrid være ferdigspilt. Det vil være etter de kampene, at Rafinha kan bevise for Valverde at han skal få minutter på banen. Neste sommer spilles VM i Russland, og Rafinha håper å være med da. Han vil da slå følge med sin lagkamerat Neymar, som er selvskreven i Brasil.
Tidligere har Rafinha utalt at hans fremtid ennå er åpen. Han er 24 år, og har enda fremtiden foran seg. Han er langt ifra den dyreste spilleren på markedet, og Liverpool skal være klare til å hente Rafinha om han ikke får nok spilletid under Valverde. Juventus skal også følge situasjonen til Rafinha tett.