I garderoben merker de allerede at Valverde følger i Pep sine fotspor.
Valverde trengte bare noen få dager på å vise klubben at han vil følge spillestilen Barcelona er kjent for. Det vil si at han vil gå tilbake til tiden hvor Pep Guardiola regjerte på Camp Nou. På syv økter, hvor bare med tre av de med en full tropp har Valverde forklart til spillerne at han ønsker å finne tilbake til Barcelona sine røtter. Selv skal spillerne merket forskjellen allerede fra tiden under Luis Enrique. Valverde påpekte at fotball handler om å ha ballen, noe som får oss til å tenke på Johan Cruyff.
De som fryktet at Valverde ville bruke samme spillestil som han brukte i Athletic Bilbao(4–2–3–1), har innsett at han verdsetter situasjonen han er i mer enn sin egen stil. Det vil si at det ikke handler om hvor du er på banen, men hvordan du unytter rommet ditt på banen. Så kommer faktoren Valverde setter høyt oppe, nemlig ballen. Den skal til en hver tid være i fokus på treningen. Luis Enrique lot spillerne leke seg noen ganger under trening, i håp om at de da var 100 prosent fokusert på det de var der for å gjøre.
Litt for mange ganger var Luis Enrique opptatt av den fysiske delen av spillet, og glemte at ballen var den som ville gi deg tre poeng. Allerede der merker klubben en forskjell med Valverde. Han bruker ballen i den fysiske delen av treningen for å holde spillerne i form. Spillerne har hatt fokus på å være fremover-rettet med ballen i beina.