Den første uka tilbake fra sommerferie var satt opp til å bli intens for laget.
De første treningene i med en ny trener, Ernesto Valverde, begynte nesten fulltallig da ti flere fra første laget returnerte til treningsanleggene, dette inkluderer alle de internasjonale spillerne. På lørdag morning var det på tide å ha den første doble treningsøkten. Treningen begynte 9.30 på Tito Vilanova banen, med fem spillere fra Barça B. Den andre treningsøkten begynte 18.30 på samme bane, så spillerne er under hektiske dager for å gjøre seg klare til en ny sesong.

Store forventninger

Det er forventet mye fra både Valverde og spillerne kommende sesong, i og med at Barcelona «kun» vant Copa del Rey i Luis Enriques siste sesong med laget. Det er kommet en ny spiller, Semedo, i forsvarsrekker. Han trenger nok litt tid til tilpassing, men forhåpentligvis vil dette være greit innen sesongstart.

Utenlandsreise

Gerard Deulofeu, har ubehag i høyre lår og gjorde spesifikt arbeid for å komme raskt tilbake til fellestrening. Siste trening for uka tilbake blir søndag morgen klokken 9.30. Spillerne gjør seg nå klare til «pre season» og International Champions Cup der første kamp er mot Juventus 23.juli, om litt over en uke. Turen til USA vil nok ha fokus på samhold og å bli kjent med Ernesto Valverdes spillestil og få prøvd hans planer i praksis. Men det skader selvsagt ikke å få spilt opp selvtilliten før sesongstart om litt over en måned.