Ernesto Valverde har endelig fått på plass sin høyreback. Her er en forklaring av hva Semedo kan tilføye Valverde sin spillestil.
Denne signeringen er imponerende på flere nivåer av Barcelona. For det første er det en høyreback som Barcelona sårt har trengt siden Dani Alves forlot oss i 2015. Samtidig er det en potensielt verdensklasse-spiller i sin posisjon, som kommer for en respektabel pris i forhold til mange andre signeringer i Europa. Endelig er det en signering Barcelona fikk unnagjort ganske fort. Fra de bestemte seg for å signere Semedo til han hadde tatt den medisinske testen, hadde det gått bare 48 timer.
Men hvem er Nelson Semedo? Hvordan spiller han, og hvordan passer det inn i systemet til Valverde? Hva betyr denne signeringen for fremgangen til klubben? Vi vil nå ta en nærmere titt på det.

Fart

Hvis fart er en av de farligste våpnene i dagens fotball, så er Nelson Semedo som en predator. Denne mannen er hurtig som lynet. Flere sier vi nå ikke får farten til Bellerín, men frykt ikke, Semedo er rett bak og holder tritt med alle i La Liga. Han har flere ganger vist sin fart med å sparken ballen rundt forsvareren, og springe opp ballen i en enorm fart. Semedo bruker farten sin til å skape problemer for motstanderen. Han har også en enorm akselerasjon som kommer godt med i forsvarsarbeidet. Jordi Alba har lenge vist hvor viktig han har vært i de bakre rekker for Barcelona. Nå vil Semedo tilføre det samme på høyrebacken.
I fire år har Barcelona nytt godt av enorm hurtighet på venstresiden med Alba og Neymar. Dessverre har det ikke vært den samme hurtigheten på høyre side. Med Semedo på høyrebacken vil vi få en som kommer rundt Messi i en enorm fart hver gang, noe som også vil gjøre det lettere for Rakitic.

Dribbling

Selv om vi skrev tidligere at Semedo kan sparke ballen foran seg og ta den igjen, så er han absolutt ikke en sånn type spiller. Med Semedo får vi en med bedre nærteknikk enn det vi hadde fått med Bellerín. Semedo har en nærteknikk som er utrolig god for en back å være. Han har ved flere anledninger passert både to og tre forsvarere. Dette er kanskje det største bidraget Semedo tar med seg som spiller til Barcelona. Han har også mye selvtillit med ballen i beina, og er aldri redd for å utfordre.
Semedo har et vidt spekter av dribleferdigheter. Han kan kjøre overstegsfinter eller bruke kroppsbevegelser. Det er neste utrolig å se en back ta så store sjanser, men han mister sjeldent ballen. For Barcelona er det ekstremt viktig at Semedo har en god nærteknikk. Det gir Barcelona muligheten til å dominere hele høyresiden. Vi så flere ganger at Sergi Roberto kom én mot én på høyresiden. Med Semedo i samme situasjon vil det bli skapt flere sjanser. Dersom motstander må bruke flere spillere på Semedo vil det gi mer rom for Messi, noe ingen klubber i verden kan tillate seg.

Ikke noe tull i bakre rekker

Selv om Barcelona er kjent for å angripe, kan du ikke glemme at backen også må kunne forsvare seg. Selvfølgelig har en back i Barcelona en viktig rolle i den angripende fasen, men de må kunne omstille seg raskt når de mister ballen – en kjent setning i Barcelonas spillestil. Heldigvis for Barça er Semedo god til å forsvare seg. Han er ikke Maldini, men hans offervilje bidrar mye. I den portugisiske ligaen forrige sesong var det ingen som vant flere taklinger enn han. Med sine 70 taklinger, tronet han alene på den tabellen.
Som alle andre har ennå Semedo mye å lære. Da passer det perfekt for han å være i Barcelona. Ingen kan glemme at gutten er bare 23 år, og allerede er en av de beste i sin posisjon. Backer har alltid en tendens til å ikke være i balanse med resten av laget når de mister ballen. Det er noe Semedo må kunne beherske, skal han bli verdens beste høyreback.

Enmanns-vei

Helt siden Alves forlot Camp Nou, har Barcelona trengt en back som kan dominere hele høyresiden alene. Semedo er den spilleren som ligner mest på Alves i dagens fotball. Håpet er å dominere hele siden med Semedo stormende oppover langs krittet. Det vil samtidig gi mye mer rom til Messi som tidvis gjorde alt på egenhånd forrige sesong. Semedo vil trolig ikke kunne dominere en match som Alves gjorde med det første, det skal tross alt mye til. Med Semedo sin styrke til å rive forsvaret i filler, vil nå Barcelona få en etterlenget ny dimensjon på høyresiden. Barcelona er på vei oppover!