Sergi Samper er tilbake i Barcelona, etter et låneopphold i Granada forrige sesong.
Med Samper tilbake i Barcelona, er det ennå en spiller som vil kjempe om en plass på laget. Under et intervju med Sport.es forteller midtbanespilleren om hvordan det vil bli å samarbeide med Valervde, og hvordan han skal spille seg til en fast plass på laget.
Var det vanskelig i Granada?

–Det var et drastisk bytte av spillestil for meg personlig. Det var første gang jeg forlot Barcelona, og jeg hadde ikke forventet at det skulle gå slikt. På den positive siden er jeg sikker på at denne opplevelsen vil hjelpe meg i fremtiden.

Hva ble du bedre til?

–Jeg føler meg sterkere mentalt. I Granada var hver uke som en finale, fordi vi kjempet for å overleve i La Liga. Jeg lærte mye som vi ikke trener, eller fokuserer på i Barcelona. Som den fysiske delen av spillet, og individuelle dueller.

Er du kommet til Barcelona for å bli nå?

–Ja, ja, og atter ja. Som sagt har jeg signert en fire-års kontrakt, og klubben har troen på meg. Ideen var fra starten og tilbringe ett år på lån, og deretter komme tilbake. Jeg kan ikke vente på å starte. Jeg gleder meg å vise til alle at jeg hører til i Barcelona.

Er du bekymret for konkurransen om plassene?

–Barcelona er den beste klubben i verden, som betyr at de beste spillerne må spille her. Så jeg er ikke bekymret. De som fortjener å spille, vil få spille.

Hva er din beste posisjon?

–Jeg har alltid sagt at min beste posisjon er foran midtstopperne. Det er der jeg alltid har spilt, og føler meg mest komfortabel. Jeg kan selvfølgelig spille lengre frem på banen om treneren ber meg om det.

Det er en ny trener, Ernesto Valverde

–Spillerne er alltid giret på å starte når det er en ny trener. Jeg gleder meg til å se hvordan det nye systemet vil se ut, selv om jeg ikke trur det vil bli forandret så mye. Selv om det er alltid noe nytt.

Trur du Barcelona må lene seg på spillere fra La Masia?

–Jeg trur i de siste årene, har klubben blitt kjent for å oppfostre spillere gjennom La Masia. Vi prøver ennå å gjøre det, men det er ikke alltid det er like lett.

Har du tilvendt deg klubben sin filosofi?

–Klubben har den samme spillestilen uansett alder. Så alle ungguttene som kommer gjennom La Masia vet akkurat hva de skal gjøre på A-laget.

Forventer du å få spille?

–Ja, hvorfor ikke? Jeg trur ikke noe bør bli tatt for gitt, men jeg må fortjene det gjennom hver treningsøkt.

Hva må du bli bedre på for å spille fast på Barcelona?

–Du må alltid bli bedre på alt, for å bli en god spiller. Det handler om å ta steg for steg på alt. I det siste har jeg prøvd å bli bedre på det defensive, for å få mere spilletid.

Er Iniesta og Xavi gode eksempler?

–Ja, selvfølgelig. Jeg er en stor Barcelona-supporter. Siden jeg var tre år har jeg ikke gått glipp av en eneste Barcelona-kamp. Et annet godt eksempel er Roberto. For tre år siden spilte han så vidt, og se på han nå.

Spillere fra La Masia forlater klubben, fordi de ikke trur de vil få spilletid

–Det er sant at de får tilbud fra andre klubber, og dermed forlater klubben. Fra min generasjon har du Bellerin, og det er forståelig fordi de får gode tilbud. For meg handlet det kun om en ting, og det var å lykkes i Barcelona. Det er fortsatt min drøm, og noe annet er ikke et alternativ.

Hvor ser du deg selv om ett år fra og med nå?

–Jeg ser meg selv her. Jeg håper å bli her i mange år. Det er min drøm.