Barcelona har nå fem spillere som kan spille høyreback under kontrakt.
Med gårsdagens nyheter om at Semedo er klar for Barcelona har klubben pluttselig god dekning på en posisjon som i fjor var en svakhet. Etter alle solemerker blir Semedo den som starter. Portugiseren var en spiller som interesserte mange denne sommeren, og det virker utenkelig at han kommer uten å være tiltenkt å starte.
Aleix Vidal er klubbens nest beste rendyrkede høyreback. Vidal slet til tider med å spille seg inn i laget under Luis Enriques ledelse, men var en av Barcelonas formspillere på vårparten før han knakk foten. Når spilleren kommer tilbake i kampform ønsker nok også han å få sine minutter på plassen bak Messi på banen.
Det ble også i går klart Sergi Palencia er nær en fornyet kontrakt. Akademiproduktet er først og fremst en spiller for fremtiden, men kan være en av spillerne som potensielt kan få trene en del med førstelaget, også når sesongen starter, skjønt hans rolle virker å fortsette å spille for Barcelona B en divisjon under.
Per dags dato er også Douglas under kontrakt med Barcelona og uten en ny leiekontrakt. Spilleren har trolig ingen stor fremtid i vente på Camp Nou, og er en av spillerne som virker å forsvinne, enten på lån eller forhåpentligvis en overgang. Spilleren har bedt om å bli lånt ut til en annen spansk klubb så han kan kan oppnå spansk statsborgerskap. Ulempen med et utlån er at Barca kan bli sittende med deler av spillerens lønn selv.
Den som trolig forholder seg roligst i situasjonen er Sergi Roberto, som startet så og si hele forrige sesong. Spilleren selv har gitt uttrykk for at han spiller der han blir bedt om, men at han hovedsaklig ønsker å spille på midtbanen, noe han virker å få mulighet til nå, som backplassen har bedre dekning. Skjønt midtbanen er en annen kabal Valverde skal få bryne seg på i løpet av sesongen.