Ernesto Valverdes første beslutninger som Barça-sjef er å ta ut troppen for pre-season.
Det er tydelig at Valverde ønsker gjenvunnet fokus på unggutta og å gi dem større og flere sjanser til å lykkes på A-laget. Han har valgt følgende B-lagsspillere med seg på turneen til USA:
* Carlos Aleña – En av spillerne det forventes mest av og som nylig skrev under på en ny kontrakt for klubben. Den unge katalaneren skal etter sigende være drivkraften bak B-laget samtidig som han kalles opp til Valverdes tropp når det trengs.
* Adriá Ortola – Keeperen vil etter sitt utlån til Alavés bidra på Gerard López’ B-lag, men også kunne hjelpe til om Stegen og Cillesen skulle trenge hvile, samt trene med førstelaget.
* Marc Cucurella – Kjempetalentet på venstreback signerte også nylig en ny kontrakt og den hårfagre 18-åringen anses å ha en fremtid for A-laget på sikt.
* Sergi Palencia – På motsatt side bekles B-lagets høyreback-posisjon av en meget lovende Palencia, en spiller Valverde vil følge med argusøyne i forbindelse med den trolig tynnslitte dekningen til A-laget på nettop høyreback. Han vil i likhet med Cucurella spille en stor rolle i å holde B-laget i divisjonen, samt få regelmessige oppkall til den største arenaen.
* Marlon Santos – Brasilianeren storspilte mot slutten av fjorårets sesong og var en viktig brikke i opprykket. Stopperen antas å få flere muligheter på førstelaget allerede denne sesongen, samt følge B-laget trygt gjennom en ny tøff sesong.
* Vitinho – En spiller som etter sigende signeres hovedsaklig til Lopez’ mannskap, og som ryktes å være en meget talentfull offensiv midtbanespiller. Brasilianer og navn som slutter på «inho» setter skyhøye krav til lettbeint underholdning og fiffige finurligheter, og det er nettopp dette Vitinho skal være god på.
Pre-season med Valverde starter altså 12. juli med disse seks B-lagstalentene samt en rekke av førstelagsspillerne. Etter en vrien periode under Enrique vil ungdommene igjen øyne håp om førstelagsspill dersom Valverde tør å gi de spilletid. Dette vil igjen på sikt kunne føre La Masia-sjelen frem i lyset etter flere «mørke» år.