I slutten av juni signerte Carles Aleña ny kontrakt med Barcelona. Fredag fulgte en av lagkompisene etter.
FC Barcelona bekrefter på sin hjemmeside at den talentfulle venstrebacken, Marc Cucurella har signert ny kontrakt med klubben. 18-åringen har signert en kontrakt til og med 2019, men den kan forlenges til 2021. Utkjøpsklausulen på unggutten blir på 12 millioner euro, men også den kan økes – til 30 millioner euro.
Barcelona har med det fornyet to av de mest talentfulle ungguttene klubben har. Både Manchester City og Borussia Dortmund var ute etter Cucurella. Tidligere i år, gikk det rykter om at Real Madrid skulle snappe unggutten fra Barca. Når klubben fikk høre om interessen, ble det virkelig action i kontorene på Camp Nou.
Venstrebacken blir kommende sesong en av de mest sentrale spillerne på Barca-B. Forrige sesong startet 18-åringen på Juvenil-A, men etter gode prestasjoner tok Gerard Lopez unggutten opp, og han spilte en sentral rolle i opprykket til Segunda. 26 november 2016 debuterte «Cucu» for Barca-B. Det ble med 17 kamper forrige sesong for andrelaget, og nå er det duket for flere. Talentet har vært i Barca siden 2012.
For Barcelona var det ekstra viktig ikke å miste nok en spiller. Både Jordi Mboula og Eric Garcia har forlatt klubben for henholdsvis Monaco og Manchester City.