Bojan Krkic forlater La Liga til fordel for Premier League
Overgangen har blitt bekreftet av begge klubber i dag. Barcelona mottar trolig rundt to millioner euro for angriperen, pluss en ukjent prosentandel ved et eventuelt videresalg.
Spansk-serberen klarte aldri å spille seg til en fast plass på førstelaget til klubben han vokste opp i, og har de siste sesongene blitt lånt ut til Roma, AC Milan og Ajax. Spilleren fikk totalt 162 kamper for Barcelonas førstelag, og scoret 41 mål.
Spilleren skal ha ønsket å få sjansen under Luis Enrique, men skal ha fått beskjed om at han ikke er med i trenerens planer.

Ønsket å spille i Premier League

Bojan skal ha hatt flere alternativ, men skal ha ønsket å prøve seg i Premier League, om man skal tro Stoke manager Mark Hughes.

— Bojan ønsket å prøve seg i Premier League, og vi er glad for å kunne tilby han den muligheten. At Bojan ser for seg fremtiden sin i Stoke City er virkelig spennede, og et godt tilskudd til klubben.

Skal man tro administrerende direktør i Stoke, Tony Scholes, har Bojan sine beste år foran seg.

— Vi er henrykt over å ha signert en så talentfull og spennende spiller som Bojan, som kun er 23 år. Flere klubber viste interesse for spilleren, men han tror selv at Stoke City vil være til fordel for karrieren hans.

Mestscorende i La Masia

Som sønn av den serbiske landslagsspilleren Bojan Krkic senior, ble Bojan Krkic Pérez født i Linyola i Catalonia, og begynte å spille i La Masia i ung alder. Som kjapp og snarrådig angrepsspiller lå Bojan alltid et steg foran de fleste på sin alder.
I løpet av sine år i akademiet rakk Bojan å bli den mestscorende spilleren i La Masias historie med over 400 mål, før han fikk sin førstelagsdebut 16. september 2007, under Frank Rijkaard. Kun 17 år og 19 dager gammel tok han rekorden som yngste Barcelona-spiller i historien fra selveste Lionel Messi. Kun tre dager senere fikk han sin debut i Champions League, og ble Barcelonas yngste også i denne turneringen.
I løpet av sin tid på Camp Nou scoret unggutten flere viktige mål, og spilte i angrep ved siden av legender som Eto’o, Messi, Zlatan og Henry, for å nevne noen. Spesielt sistnevnte virket å ha god kjemi med Bojan. Nå bærer ferden videre til England og Stoke, hvor Bojan blant annet vil møte sin gode venn Marc Muniesa.
Foto: FCBarcelona.com