For knappe to timer siden bekreftet Barcelona på sin hjemmeside at Gerard Deulofeu hentes tilbake til Catalonias stolthet.
Det har ligget i kortene lenge, og fredag ettermiddag var det klart. Barcelona-produktet returnerer hjem igjen. Deulofeu signerer en kontrakt, som går ut 2018-2019 sesongen, i løpet av de neste dagene. Barca måtte ut med 12 millioner euro, noe som er svært billig sett med inflasjonen i fotballverden de siste årene.

Fakta

Gerard Deulofeu Lázaro, som er hans fulle navn, er godt kjent i klubben. 23-åringen startet sin karriere for Barcelona i 2003, kun ni år gammel. Han gikk alle gradene i klubben, og ble sett på som det største talentet på La Masia etter Leo Messi i nyere tid. Likevel gikk det ikke helt som forventet for Deulofeu. Noen snakket om et for stort ego og dårlige holdninger. Grunnene var få som mange, men unggutten ble likevel sendt på lån til Everton og Sevilla, og så ble han solgt til Everton for seks millioner euro.
I Everton spilte han glimtvis svært bra, og hadde flere målgivende pasninger. Likevel fant han seg aldri helt til rette og sesongen som nylig ble avsluttet var han på lån i AC Milan. I den italienske storklubben fant han tilbake til storformen igjen. Det medførte både kamp og scoring for Spania. I sommer er Deulofeu kaptein for Spania U21, som spiller finale mot Tyskland fredag kveld.
Gerard Deulofeu har nærmere 70 kamper for aldersbestemte landslag, og drømmer om en plass i Spanias VM-tropp til neste år.
I Barcelona er 23-åringen tiltenkt en plass på kanten, som et alternativ til MSN. Overgangen gjør at Barcelona får enda litt mer bredde i troppen, og en sulten fotballspiller som er gira på å bevise Camp Nou-publikummet hva han er god for.
Vi ønsker Gerard Deulofeu velkommen som sommerens første signering!