Den syvende august på Camp Nou blir det spilt om Joan Gamper troféet.
Ryktene er nå bekreftet og motstanderne blir Chapecoense, det brasilianse laget som led av det tragiske flykrasjet i november, der mange av spillerne deres døde.
Dette er den femtiandre gangen kampen om Joan Gamper troféet blir spilt om på Camp Nou. I år blir datoen syvende august, har klubben selv bekreftet. Chapecoence var på veg til Copa Sudamericana finalen i Columbia da flyet styrtet. Tradisjonelt får supporterne laget avslørt offentlig, men det var lenge spekulert i om Chapocoense kunne bli motstanderne. Barça inviterte offentlig det brasilianske laget for å hedre de 71 ofrene som døde den 28 november 2016, og ikke minst for å hedre familiemedlemmer av de avdøde. FC Barcelona håper å hjelpe Chapecoense til å gjenoppbygge klubben og laget til det nivået de var før tragedien.

Travel før-sesong

FC Barcelona sine oppvarmingskamper før sesongen starter i midten av august er så og si bestemt. Spillerne kommer tilbake på trening 12. juli. Fra 19. til 30. juli blir det tur til USA for å spille mot storlag som Juventus den 22. juli, Manchester United 26. juli og Real Madrid 29. juli. Det er et stramt program som ligger foran spillerne i «pre-season» og en lang flytur til Nord-Amerika. Når spillerne er tilbake i Barcelona er det den tidligere nevnte Joan Gamper-kampen som skal spilles, en uke etter kampene i USA. Deretter skal det første skikkelige troféet for sesongen bli spilt om for da står den spanske super cupen for tur mot Real Madrid. Første kamp blir spilt på Camp Nou 12 eller 13 august. Den andre kampen vil bli spilt på Bernabéu, mest sannsynlig den 15 eller 16 august.