Franskmannen vant syv titler med Barcelona.
I dag er det ti år siden Thierry Henry kom til Catalonia, og Barcelona. Han kom fra Arsenal, og spilte under Frank Rijkaard og Pep Guardiola. Han vant bare titler under sin tid med Pep Guardiola.
Thierry Henry er kjent som nummer. 14, og det med god grunn. Han er blant de beste spissene som har vært. Den nesen han hadde for mål er det få spillere som har hatt. Under sin tid i Barcelona ble det med 49 mål på 121 kamper. I sesongen 2008/2009 vant han «the treble», og han huskes kanskje best for målet i 2–6 seieren over Los Blancos på Santiago Bernabeu. Samtidig var han veldig delaktig i både Copa del Rey og Champions League. Rett etterpå fulgte han opp med tre nye trofeer. Da ble det den spanske supercupen, den europeiske supercupen, og VM for klubblag. Henry sitt siste trofé ble La Liga tittelen.
Den fryktede spissen hadde en litt tøff start på tilværelsen i Catalonia. I starten slet han med å finne seg til rette i spillestilen, men blomstret til slutt under Guardiola i sesongen 2008/2009. Den sesongen ble det med 19 mål på 29 kamper, og det uten å spille spiss. Selv om han kanskje var verdens beste spiss, så måtte Henry spille bak Messi og Eto´o. Samtidig trakk han seg noen ganger ut på venstrekanten, for og så dra seg innover for å avslutte på den klassiske Henry-stilen. Sesongen 2009/2010 ble en liten skuffelse for franskmannen. Pep valgte å satse på de yngre spillerne, som Pedro. Det endte da med bare fire mål på 21 kamper for han. Sommeren 2010 gikk så Barcelona ut å sa at Thierry Henry ville bli solgt.
14. juli ble spissen presentert som New York Red Bull-spiller.
Hva husker du best fra Thierry Henry?