Robert Fernandez har vært i et intervju med Barcelona sitt offisielle magasin.
I intervjuet forklarte han hvorfor Ernesto Valverde ble ansatt som Luis Enrique sin arvtaker. Han snakket også om Valverde sin ankomst, og hvordan de har forberedt seg på sitt nye prosjekt. Her er et sammendrag av intervjuet.

Hvorfor Ernesto Valverde?

–Luis Enrique annonserte sin avgang 1. mars, men vi hadde allerede blitt advart så vi var allerede på utkikk etter en arvtaker. Valverde sitt navn ble nevnt med en gang. Han kjenner klubben godt fra sin tid her som spiller, og han har veldig mye kjennskap til klubben. Han har gjort det bra i flere klubber, og tok Athletic Bilbao til Europa fire år på rad. Tiden var inne for å bringe Valverde til Camp Nou.

Hva mener du med kjennskap?

–I fotball og alt annet. Den personen som skal trene Barcelona må utfylle visse krav. Det er ikke bare fotball og spillerene han må kunne behandle rett. Han må kunne håndtere media og forstå sin rolle i klubben. Det er ikke bare å være en trener. Det er så mye mer, og hvis han ikke kan håndtere det har vi et problem. Men Ernesto Valverde er en fornuftig mann som vet hva han gjør.

Ingen har vell et vondt ord å si om han

–Han er en ekspert på å snu negative situasjoner til noe positivt. Barcelona er en klubb som alltid møter på store utfordringer, og vi trenger en som kan håndtere de utfordringene. Vi ønsker bare ikke å vinne en kamp, vi vil vinne med å spille vår fotball. Det er det som gjør Barcelona så spesiell.

Han har sagt han må tilvenne seg Barcelona sin spillestil

–Det er mange mennesker som ser på Barcelona, selv om de egentlig ikke er fan. Vi er veldig stolte av det, siden det har med måten vi spiller fotball på. Ernesto passer godt inn da.

Barcelona ser mye til ny teknologi, og passer Ernesto inn der?

–Valverde stoler på ny teknologi, som vi gjør. Det er veldig viktig, siden vi bruker mange forskjellige maskiner. De kommer med informasjon som du ikke kan se selv med ditt eget øye, og det hjelper oss til å ta det riktige valgene.

Hva er det vanskeligste med en ny trener?

–En ny trenger resultater, men han trenger også tid. Jeg er sikker på at fansen vil gi han tid, og at vi har tatt det riktige valget.

Hva med hans personlighet?

–Valverde er veldig rolig når det kommer til å håndtere vanskelige situasjoner. Han er en mann med en sterk karakter, og jeg er sikker vi kommer til å få se det.

Hvordan vil spillerene ta i mot han?

–Jeg er sikker på at de vil ta i mot han med åpne armer. En ny tid starter nå, men jeg glemmer aldri Luis Enrique, Unzue og alle andre som forlater oss. Jeg ønsker dem lykke til. De har gitt oss tre fantastiske år med minner, som vi alltid kan se tilbake på sammen.

Han har kun blitt sparket av Villarreal

–Det er alltid vanskelig å være trener for en stor klubb som for eksempel Olympiakos, men han gjorde det veldig bra der. Han ble sparket i Villarreal, men det var noen som uenigheter der som gjorde at han ble sparket. Valverde er en veldig lojal mann, som jobber med en ro. Han er kunnskapsrik, og jeg sikker på at han vil gjøre en god jobb for Barcelona.

Trur dere Ernesto Valverde vil ta Barcelona til nye høyder?