Ifølge Sport.es vil ikke Yerri Mina til Barcelona før VM er ferdig.
Barcelona kommer ikke til å signere Mina denne sommeren. Det vil heller ikke skje i neste overgangsvindu. Forsvarsspilleren som spiller til daglig i Brasilianske Palmeiras vil ikke til Barcelona med det første. Barcelona har en opsjon på ni millioner euro for Mina, men han vil kun bli signert etter VM om det tekniske teamet mener det er en god signering. Det tekniske teamet er den delen av klubben som ser over spillere, og følger med de.
Overganger i dette overgangsvinduet vil ikke ha noen påvirkning på Mina sin fremtidige overgang til Barcelona. Selv om Marlon Santos er blitt promotert til førstelaget, og Mathieu nærmer seg en overgang til Sporting Lisboa. Mathieu skal ha en medisinsk test i Portugal denne uken.
I februar var Palmeiras sin president, Mauricio Galiotte i møte med Barcelona. De ønsket da å komme til en enighet om en avtale for en fremtidig overgang for Yerri Mina. I møte ble det en enighet om at Barcelona ikke skulle prøve å signere Mina før etter VM. I gjengjeld ville Barcelona få lov til å snakke med Mina om personlige detaljer. En slik avtale ble også gjort med Santos angående Neymar for flere år tilbake.
Barcelona har nå ingen interesse om å bryte denne avtalen, og lar Palmeiras jobbe i fred til sommeren 2018. For tiden gjør de seg klar for sin største prioritet denne sommeren, å vinne Copa Libertadores. Robert Fernandez var i Getafe nylig, hvor han så Colombia vinne 4–0 over Kamerun. Mina scoret to ganger i den kampen. Han var der bare for å følge utviklingen til Mina, og ikke noe mer.

En overgang i januar er ikke aktuelt

At Yerri Mina skal slutte seg til Barcelona i januar er ikke et alternativ. Det er flere grunner til det. En overgang så tidlig før VM hvor Mina ikke for spilt fast i Barcelona vil ødelegge sjansene til han for å spille fast for Colombia. For tiden er han en viktig del av Colombia, hvor han spiller fast regelmessig.
I september vil Mina fylle 23 år. Til tross for sin unge alder, fortsetter han å bli bedre. Han kom til Palmeiras i 2015, etter å ha vunnet Copa Sudamericana i 2015 med Independiente Santa Fe. Når han kom til Brasil og Palmeiras, vant han ligagullet for først gang siden 1994 med de. Han ble også kåret til den beste midtstopperen i den brasilianske ligaen.
Trur du Yerri Mina kan bli en god signering?