Hvem skal ut denne sesongen? Sport.es har tatt en kort oppsummering.
Opp til ti navn har blitt nevnt i denne sammenhengen. Ernesto Valverde ønsker virkelig å rydde i stallen, og dermed må flere spillere finne seg nye klubber.

Forlater Barcelona

Douglas Pereira: –Sist sommer ønsket Douglas å forbli i Spania. Grunnen var at han ønsket pass. Det ønsket har han fått oppfylt nå. Han har kontrakt til 2019, og en låneavtale har ikke blitt nevnt i denne sammenhengen. Om det ikke er noen klubber i Europa som ønsker Douglas, så ønsker han seg hjem til Brasil.
Thomas Vermaelen: –Belgieren sin sesong ble nok en gang ødelagt av skader. Han har kontrakt til 2019, men har ingen fremtid i Barcelona. Her kan det være en mulighet for en låneavtale. Watford skal være interessert.
Munir El Hadaddi: –Valencia ønsker ikke å signere Munir for 12 millioner euro. Det er så langt ingen andre spanske klubber som ønsker han, men Ajax skal være interessert.
Cristian Tello: –Tello gjorde sakene sine bra forrige sesong hos Fiorentina, og begge parter ønsker at det skal fortsette slikt. Problemet er bare at Fiorentina ikke ønsker å betale overgangssummen for Cristian Tello. Selv har ikke agenten utelukket Barcelona. Han har en kontrakt som strekker seg ut 2018.

Forlater kanskje Barcelona

Arda Turan: –Turan sin tid i Barcelona har ikke vært enkel. Han er linket til Kina, Arsenal og Galatasaray. Barcelona ønsker å selge Arda for å da kunne frigjøre litt midler. Barcelona krever 30 millioner euro for tyrkeren, noe Arsene Wenger mener er for mye. Arda har kontrakt med Barcelona til 2020.
Sergi Samper: –Sergi Samper er tilbake i Barcelona den 12. juli for pre-season. Valverde vil da finne ut hva de ønsker med Samper. Det er enten snakk om en sjanse på førstelaget eller en ny låneavtale. Han har en kontrakt til 2019, og en klausul på 50 millioner euro.

Usikker fremtid

Jeremy Mathieu: –Den franske midtstopperen har ikke spilt en kamp etter tapet i Torino mot Juventus. Han har også vært skadet under en viss periode. Barcelona ønsker å selge han, men Mathieu er fornøyd med sin kontrakt. Han har tilbud fra Tyrkia, Hellas og Portugal.
Aleix Vidal: –Det har ikke vært en enkel tid for Aleix Vidal etter at han returnerte til Barcelona. Etter en treg start fikk Vidal sving på sakene, men fikk dessverre en stygg skade som satte han ut for resten av sesongen. Barcelona er nå på utkikk etter en ny høyreback. Det vil gjøre ting enda vanskeligere for Vidal, men selv ønsker han å forbli på Camp Nou. Han har en kontrakt til 2020, og en klausul på 60 millioner euro.
Lucas Digne: –Franskmannen kom til Barcelona forrige sommer. Har hatt en litt svak start, men Valverde ønsker å gi Digne en ny sjanse denne sesongen. Det ene lille problemet er at han ønsker å være i troppen til Frankrike til VM, og da må han spille fast. Han har blitt linket til Lyon.
Rafinha Alcántara: –Skader har også vært et problem for Rafinha. Luis Enrique har vært en stor fan av han lenge, men skader han satt en stopper for mer spilletid. Som mange andre spillere tenker han på VM i Russland. Det er interesse for Juventus, Valencia, Liverpool og Roma. Selv er Rafinha ennå skadet og Barcelona ønsker 30 millioner euro. Han har kontrakt til 2020, og har en klausul på 75 millioner euro.