Ifølge Sport.es ønsker Verratti seg til Barcelona, men må selv presse igjennom en overgang.
Barcelona trenger å forsterke stallen før 2017/2018 sesongen. De trenger spillere som gjør fansen fornøyd, og ikke minst. Spillere som kan gå rett inn i startelleveren.
Catalonia sin stolthet har en god oversikt over sin økonomi, og vet de ikke kan kaste penger etter spillere. Se bort ifra det vil Barcelona gjøre alt de kan for å kjøpe inn spillere som leverer på det ypperste nivået.
Det kommer ikke som en overraskelse at Verratti ville vært den beste signeringen Barcelona kunne gjort denne sommeren. Den lille italieneren fyller 25 år først i november, men det føles ut som har en mye eldre. Han har prestert på et høyt nivå i flere år for PSG og Italia. Verratti er den spilleren som har vært på agendaen til Barcelona i flere overgangsvindu, men Robert Fernandez har aldri vært nærmere.
Den lille italieneren har aldri lagt skjul på at Iniesta er Verratti sitt store forbilde. Hvis det er noen som kan lære Verratti noen ting så er det nemlig Iniesta. Hvis du ser på PSG vil du merke deg at Verratti er ikke den største spilleren på banen, men har likevel en ekstrem fysikk og smidighet.
Sommeren 2012 signerte PSG Verratti fra det italienske laget, Pescara. De rykket ned dette året ifra Calcio A til Calcio B. I PSG er han den lille gullgutten som de ikke vil miste for noen pris. Etter han ankom PSG har Verratti blitt bedre for hver dag, noe som har gjort Europas største klubber oppmerksom. Det har endt med at PSG har signert kontraktsforlengelse med Verratti hele fem ganger. Det for å skremme bort andre klubber.
Selv om kontrakten til Verratti går ut 2021 mener flere tiden har kommet for Verratti til å ta steget opp fra PSG. Det er også sagt at han alltid har drømt om å ta på seg Barcelona-drakten å springe ut på Camp Nou. Han føler han har gjort sitt i PSG, og at han ikke vil vinne noe Champions League med dem. Han er ikke fornøyd med det, og det hele toppet seg etter at de tapte ligatittelen til Monaco denne sesongen.
Barcelona vet at Verratti ønsker seg til Catalonia. Men dette vil bli en av de vanskeligste overgangen til Barcelona på lenge. Grunnen er at PSG ikke trenger penger, men gode spillere. De ønsker spesielt ikke å miste en av sine beste spillere til en rival i Champions League. Derfor må Verratti selv gå til presidenten å be om en overgang.