22 av 32 lag som vil spille Champions League neste sesong er bekreftet.
Plassene i Champions League fylles opp fortere enn normalt. Med allerede 22 av 32 lag bekreftet begynner Champions League-sesongen 2017/2018 å ta form. Lagene i pot nummer to er klare for spill i den gjeveste klubbturneringen neste sesong. I den potten befinner Barcelona seg med lag som Atletico Madrid, Dortmund og Manchester City. Lag som har vunnet ligaen i sitt land er i pot nummer en. Der finner vi lag som Real Madrid, Chelsea og Monaco.
Lag i pot en kan møte et lag i pot nummer to. Men Barcelona kan ikke møte Real Madrid siden de spiller i samme liga. Det gjelder også lag fra andre land. Vinneren i Europa League, Manchester United blir også lagt i pot nummer to med Barcelona. Lagene i pot nummer to kan ikke møte hverandre.
Lag som Tottenham, Basel, Roma og Besiktas har ennå ikke fått en bestemt pot. Grunnen til det er at lag som Liverpool, Sevilla, Ajax og Napoli ikke har kommet med i potten ennå. Den 24. august i Monaco vil lagene som ikke har en bestemt pot, bli tildelt en. Etter det vil lagene bli delt inn i grupper med et lag fra hver pot. Gruppespillet vil bli klart 12. eller 13. september.
Finalen i Champions League vil bli spilt i NSK Olimpiyski stadium i Kiev, Ukraina den 26. mai 2018.